Ο Έλον Μασκ ανήρτησε ένα meme στη σελίδα του στο X, το βράδυ της Κυριακής (1/10) χλευάζοντας τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση πρόκειται για μια φωτογραφία επεξεργασμένη, η οποία δείχνει το πρόσωπο του Ουκρανού προέδρου με την λεζάντα: «Όταν έχουν περάσει 5 λεπτά και δεν έχεις ζητήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια βοήθεια».

Το tweet του Μασκ, το οποίο εμφανίζεται παρακάτω, έχει πάνω από 29 εκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής.

Η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε για πρώτη φορά στην χώρα το 2022.

Διχασμένο το Κογκρέσο

Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί και οι παραδοσιακοί συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι τάχθηκαν υπέρ της βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι ευθυγραμμισμένοι με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αντιτάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων πολλών στο Κογκρέσο, είπαν ότι αντιτίθενται στη χρηματοδότηση για την Ουκρανία και θέλουν να δαπανηθούν χρήματα για την ασφάλεια των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Μασκ τάχθηκε υπέρ της ιδέας αυτής, επισκέφθηκε μάλιστα και το Τέξας πρόσφατα για να δει μετανάστες που είχαν τεθεί υπό κράτηση.

Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με το Associated Press. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον 24 δισεκατομμύρια δολάρια, τόσο για στρατιωτική, όσο και για ανθρωπιστική βοήθεια.

Άσχετα με το εάν το meme με τον Ζελένσκι αποτελεί δημιούργημα ή όχι του Μασκ, οι θέσεις του δισεκατομμυριούχου απέναντι στο ζήτημα έγιναν απόλυτα ξεκάθαρες.