Από τις μέρες που ήταν στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Ντάνουτ Λούπου ταλαιπωρούσε πάντα τις αρχές.  Μεγάλο ταλέντο, τεράστιος παίχτης, αλλά πάντα ατίθασος.

Οπως αναφέρουν τα ρουμάνικα ΜΜΕ:

«Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού, της Ντιναμό και της Ραπίντ, Ντανούτ Λούπου (56 ετών σήμερα), καταδικάστηκε οριστικά σε φυλάκιση 7 μηνών και 10 ημερών με άμεση εκτέλεση της ποινής. Έχει 24 ώρες για να παραδοθεί στις αρχές. Ο πρώην διεθνής παίκτης είχε καταδικαστεί αρχικά στις 16 Φεβρουαρίου για οδήγηση χωρίς άδεια και δίπλωμα. Ο Λούπου άσκησε έφεση και σήμερα ήρθε η ετυμηγορία:

Το Εφετείο απέρριψε την έφεση του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή το πρωί της Δευτέρας. Έτσι, η απόφαση που δόθηκε αρχικά από το δικαστήριο του Cornetu θα παραμείνει σε ισχύ και ο Lupu θα εκτίσει φυλάκιση 7 μηνών και 10 ημερών.

«Λυπάμαι. Γνωριζόμαστε τόσα χρόνια. Είναι πολύ θλιβερά νέα», δήλωσε ο Ionel Danciulescu, αθλητικός διευθυντής της CS Dinamo, για το GSP.ro.

Το Εφετείο επιβεβαίωσε για την Gazeta Sporturilor, μέσω της εκπροσώπου Τύπου Iulia Craiu, ότι η απόφαση είναι οριστική και ότι η ποινή που υπαγορεύει το δικαστήριο του Cornetu θα εφαρμοστεί.

Το δίπλωμα του πρώην μέσου ακυρώθηκε από τις 30 Απριλίου 2001, όταν συνελήφθη να οδηγεί μετά από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Έκτοτε έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να το πάρει, αλλά δεν κατάφερε να περάσει το τεστ θεωρίας, όπου πρέπει να απαντήσει σωστά στις 22 από 26 ερωτήσεις.

Αν και ο Dănuț Lupu δεν είχε πλέον το δικαίωμα να οδηγεί, αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην διεθνή να πάρει το τιμόνι παρανόμως.

Στις 23 Ιουλίου 2020, ο Λούπου  καταδικάστηκε από το Εφετείο του Γαλάτι σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Μόλις 7 ημέρες αργότερα, στις 30 Ιουλίου, ο Dănuț Lupu έλαβε νέα καταδίκη, αυτή τη φορά από το δικαστήριο του Cornetu, επίσης για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, αφού πιάστηκε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου Volvo.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, οι δικαστές του δικαστηρίου του Cornetu καταδίκασαν τον πρώην παίκτη της «Χρυσής Γενιάς» σε έξι μήνες φυλάκιση για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και στη συνέχεια αποφάσισαν να ανακαλέσουν την αναβολή παλαιότερης καταδίκης.

Ο πρώην μέσος της Ντιναμό και της Ραπίντ δηλώνει εκτός χώρας και θα επιστρέψει στη Ρουμανία το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα παραδοθεί στις αρχές. Επιπλέον, ο πρώην διεθνής είπε ότι αναμένει να εκτίσει μικρότερη ποινή 3-4 μηνών.

Λούπου: Αυτοί είναι οι νόμοι στη Ρουμανία

«Με ρωτάς τι έγινε; Αν η ρουμανική δικαιοσύνη με θεώρησε ένοχο, τότε είμαι ένοχος. Αυτή είναι η ζωή. Τι θελετε να κανουμε; Μπορώ να κάνω κάτι; Αν έτσι νόμιζαν… Αν με έπιαναν μεθυσμένο, ναρκομανή ή κάτι τέτοιο, ίσως να μου έδιναν μικρότερη ποινή, αλλά έτσι είναι.. Τι θέλεις να κάνουμε;

Δεν σκότωσα κανέναν, δεν έκλεψα λεφτά από την τράπεζα, δεν με έπιασαν ή μέθυσα… Απλώς πήγα στο νοσοκομείο. Αυτό δεν λήφθηκε υπόψη, παρόλο που έκαναν έλεγχο και είδαν ότι ήμουν στο νοσοκομείο. Αλλά δεν έχει σημασία πια.

Ένας φίλος είπε ότι το κράτος ξοδεύει περισσότερα χρήματα μαζί μου για 4 μήνες από το να μου δώσει ένα ποινικό πρόστιμο. Θα κάνω λιγότερο, 3 – 4 μήνες. Πόσα ξοδεύει το ρουμανικό κράτος μαζί μου; Δεν ήταν καλύτερα να μου έδινε πρόστιμο; Δεν ξέρω τι…

Αυτοί είναι οι νόμοι στη Ρουμανία, δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε. Τους σέβομαι. Αν με θεωρούσαν δημόσιο κίνδυνο… Τι να κάνω στη φυλακή; Θα γράψω βιβλία (γέλια). Ήξερα ότι θα κατέληγε εδώ. Ο κόσμος πρέπει να δίνει παραδείγματα. Χαρίζεται σε αυτόν που ήταν μεθυσμένος και ψηλά και σκότωσε δύο ανθρώπους; Εγω πάω φυλακή.

Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος. Έκανα λάθος όμως στο πλαίσιο που πήγα στο νοσοκομείο. θα το δεχτώ. Δεν μετανιώνω. Δεν είχα άλλο τρόπο να πάω στο νοσοκομείο. Τι έπρεπε να κάνω; Η Uber δεν ήρθε, δεν υπήρχαν ταξί…», είπε ο Dănuț Lupu, για το Fanatik.ro