Ημέρα σημαντικών αλλαγών η σημερινή στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα επισημοποιηθεί η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα από τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, ο νικητής Στέφανος Κασσελάκης συναντάται με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον διάδοχό του, με τον οποίο είχε ολιγόωρη συνάντηση, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Κασσελάκης έφθασε με το μετρό ενώ στην είσοδο της Βουλής τον περίμενε ο κ. Αποστολάκης που τον συνόδευσε μέχρι το γραφείο του κ. Τσίπρα

Συνομιλία με τους δύο διεκδικητές

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής και με τους δύο υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου στις εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του. Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόταν με εγκωμιαστικά σχόλια για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Εφόδιο για την επόμενη ημέρα»

Με το μεγάλο ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται, να είναι ποιος θα είναι ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε πως «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, τονίζοντας ότι «τον λόγο έχουν σήμερα τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μαζικά προσέρχονται στις κάλπες. Από αύριο θα έχουμε νέο ή νέα πρόεδρο όποιον/α αποφασίσουν τα μέλη».

Όπως σημείωσε ο ίδιος «είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κόμμα, είμαι περήφανος που αφήνουμε μια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και ευτυχής για την μαζική ανταπόκριση των μελών μας, κάτι που αποτελεί εφόδιο για την επόμενη μέρα».