Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αναφορά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη σε «κρατίδιο» ενώ αναφερόταν στο ψευδοκράτος στην Κύπρο, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από όπου ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Το λεκτικό ολίσθημα του κ. Κασσελάκη, έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, όταν βρέθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων για δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, στο Αιγάλεω.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο». Μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου, είπε τελικά τη λέξη «ψευδοκράτος» όμως το ατόπημα είχε γίνει.

Δείτε την επίμαχη δήλωση Κασσελάκη στο ακόλουθο βίντεο:

«Μην ανησυχείτε…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να διορθώσει το ατόπημά του, με μήνυμα που ανάρτησε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ξημερώματα.

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όλα όσα είπε:

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.

Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.

Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.