Δεν άντεξε και… ξέσπασε ο Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο η Έφη Αχτσιόγλου μέμφει διαρκώς για ανυπαρξία πολιτικού σχεδίου, και αποκάλυψε ότι της είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα με τις προτάσεις του – κυρίως οικονομικές, αλλά και για το δικαστικό σύστημα – τον Ιούλιο, όταν εκείνη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης, στο νέο του βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο απάντησε στα «πυρά» της συνυποψηφίας του, αναφέρθηκε και στο mail που είχε στείλει στην κυρία Αχτσιόγλου στις 11 Ιουλίου, καθώς – όπως είπε – ήθελε να συνδράμει στον αγώνα της.

Να σημειωθεί ότι, με εξαίρεση την εισαγωγή του μηνύματος που είναι γραμμένη στα ελληνικά, οι προτάσεις Κασσελάκη γράφηκαν στην αγγλική γλώσσα, κάτι για το οποίο ζητάει συγγνώμη.

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της. Στέλνοντας προτάσεις, για να βάλει, αν ήθελε στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σ’ αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ Δεν μου απάντησε ποτέ. Είναι δικαίωμά της. Όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανένα αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το ‘μαζί’ και δεν το βρήκα», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεο.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης γράφει στο mail ότι στέλνει τις ιδέες του, όπως υποσχέθηκε.

Μεταξύ άλλων, προτείνει ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για μισθωτούς του δημόσου και ιδιωτικού τομέα, φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που είτε δίνουν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζόμενους, είτε μετεγκαθίστανται εκτός Αθηνών, μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της.

«Δεν μου απάντησε ποτέ – Ήθελα το ‘μαζί’ και δεν το βρήκα»

Το mail Κασσελάκη προς την Αχτσιόγλου, με τις προτάσεις του

Αναλυτικά, το μήνυμα Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου

Όπως υποσχέθηκα… Οι ιδέες μου (στα Αγγλικά, ζητώ συγνώμη!) για να τις σκεφτείς και με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα όπως επιθυμείς.

– Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

– Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν δεξαμενές δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζομένους και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός της περιοχής της Αθήνας.

– Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος δικαιοσύνης: Επιβολή προθεσμίας 3 ετών για την έκδοση αποφάσεων σε εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπροσώπησης από δικηγόρους, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξεραίσης δημόσιων πόρων να τίθενται σε συζήτηση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός 3 ετών, όλα αυτά με πλήρη στελέχωση διοικητικής υποστήριξης.

– Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή καθιέρωση ενός πολύ μεγαλύτερου ορίου υπερψήφισης.

– Υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης για όλα τα δάνεια των βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο το ποσό της ονομαστικής αξίας, αλλά και όλους τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις κ.λπ.

– Τερματισμός του συστήματος των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάστασή του με ένα διπλό σύστημα διοίκησης, μεταξύ εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων της διοίκησης του νοσοκομείου.