H άντληση πληροφοριών από δύο τούρκους μικροποινικούς-βοηθούς των έξι θυμάτων το διάστημα που έμεναν στη χώρα μας, ο εντοπισμός του εντολέα στην Τουρκία της μαζικής δολοφονίας μέσω των επαφών του 32χρονου Σουλεϊμάν Ντ. που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και, τέλος, η ανακάλυψη των εκτελεστών από στοιχεία που έχουν ήδη εντοπισθεί στον τόπο του εγκλήματος, είναι οι τρεις άξονες της ενδελεχούς έρευνας της Ασφάλειας Αττικής για τη διαλεύκανση του μακελειού στη Λούτσα με θύματα μέλη της συμμορίας «Daltons» από την Κωνσταντινούπολη.

Πώς ήρθαν στην Ελλάδα

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα και αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι έξι δολοφονηθέντες Τούρκοι ήλθαν σε διαφορετικές φάσεις στη χώρα μας, ύστερα από την εμπλοκή ορισμένων εξ αυτών σε δολοφονική επίθεση, στις αρχές Αυγούστου στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, εις βάρος ενός αντιπάλου των «Daltons».

Ακόμη νωρίτερα είχαν καταφύγει στην Ελλάδα ορισμένοι συνεργοί τους – ύστερα από «προγκρόμ» της τουρκικής αστυνομίας, με 131 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες ενδείξεις, μάλιστα, ηγετικά μέλη των «Daltons» ήλθαν τότε σε επαφή με τον 32χρονο Σουλεϊμάν Ντ., που φέρεται ότι εμπλεκόταν σε διακίνηση μεταναστών και διέμενε στη Μυτιλήνη, με στόχο να βοηθήσει στην αναχώρηση των δραστών από την Ελλάδα.

Έτσι, ο 32χρονος εξετάζεται για το αν είχε βοηθήσει και κάποιους από τους έξι να εισέλθουν στη χώρα μας μέσω νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όμως, απ’ ό,τι φέρεται να έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο συλληφθείς, ταυτόχρονα διατηρούσε δίαυλο επαφών και πιθανόν είχε στρατολογηθεί από ηγετικά στελέχη της εχθρικής συμμορίας «Red Kit».

Κατά πληροφορίες, δε, παρείχε ενημέρωση στους τούρκους αντιπάλους των «Daltons» στη γειτονική χώρα για τις κινήσεις των έξι σε Λούτσα και Παλαιό Φάληρο, όπου διέμεναν νωρίτερα.

Γνώστης των διαδρομών

Κάπως έτσι, σε συνεχή συνεννόηση με τον 32χρονο ή και με δική του πρωτοβουλία, οργανώθηκε από την Τουρκία η μαζική δολοφονία στην Ελλάδα.

Ο Σουλεϊμάν Ντ., επιπλέον, φαίνεται να οργάνωσε την υποτιθέμενη μετάβασή τους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς δήλωνε γνώστης των διαδρομών στην Αττική. Λίγες ώρες πριν πέσουν νεκροί, μάλιστα, φέρεται ότι τους είχε βγάλει… αναμνηστική φωτογραφία στην αυλή του κρησφύγετου στη Λούτσα, την οποία εν συνεχεία έστειλε στους «Red Kit», με τους τελευταίους να προχωρούν σε ανάρτησή τους με «θριαμβολογίες» σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τη διάταξη των θυμάτων εντός και εκτός του αυτοκινήτου με τις πλαστές γερμανικές πινακίδες, ο 32χρονος ήταν αυτός που κάθισε στη θέση του οδηγού με τους υπόλοιπους έξι να στριμώχνονται δίπλα του και στο πίσω κάθισμα.

Το κινητό του 32χρονου

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι την ίδια ώρα ήταν σε συνεχή συνεννόηση με τους διώκτες των «Daltons», με στόχο να στηθεί η παγίδα θανάτου στο συγκεκριμένο απομονωμένο σημείο της Λούτσας.

Πάντως, αντίθετα με ό,τι έχουν αναφέρει τα τουρκικά ΜΜΕ, οι ελληνικές Αρχές μνημονεύουν ότι δεν έχει βρεθεί – μέχρι στιγμής – στα κινητά των θυμάτων προειδοποιητικό SMS για τον επερχόμενο κίνδυνο που οδήγησε – όπως υποστηρίζεται – στην… άρον άρον αναχώρησή τους.

Αντιθέτως, από τα κινητά των θυμάτων δεν έχει ανακύψει κάτι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμο, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στο κινητό του 32χρονου που αιφνιδιάστηκε από τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο.

Οπως εκτιμούν, από αυτό θα προκύψουν στοιχεία για το «δίπολο» των επαφών του με «Daltons» αλλά και τους «Red Kit» στη γείτονα.

Οι δύο βοηθοί

Παράλληλα, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και σε δύο ακόμη τούρκους μικροποινικούς που διαμένουν στην Ελλάδα και οι οποίοι επίσης πλαισίωσαν τους έξι, πιθανότατα κατόπιν εντολών συνεργών τους στην Τουρκία, ενώ φέρεται ότι γνώριζαν και τον Σουλεϊμάν Ντ.

Οι συγκεκριμένοι «βοηθοί» πιθανότατα γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβαινε κατά τη διάρκεια της παρουσίας των «Daltons» στη χώρα μας, τον κύκλο των επαφών τους και τον ρόλο του 32χρονου που καταγράφεται ως συνδετικός κρίκος.

Εξάλλου, υπάρχει συνεχής συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές για να διαπιστωθεί εν τέλει ποιοι είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του μακελειού, αλλά και αν υπάρχει αρωγή από αλβανικές ή σερβικές εγκληματικές οργανώσεις όπως έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ»