Απαντήσεις για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας αφότου εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ζητάει η οικογένειά της.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας η οποία αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και η εντολή για την έρευνα, που ξεκινά άμεσα, δόθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς η κοπέλα δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 20χρονη Παρασκευή νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα περίπου στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική, καθώς είχε διαγνωστεί με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης τα ίδια συμπτώματα, αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Ο πυρετός επέμενε ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της όμως συνεχώς επιδεινωνόταν. Το πρωί της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια εξετάσεων υπέστη ανακοπή. Διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου και κατέληξε.

Σε σοκ οι γονείς της

Συντετριμμένος εμφανίζεται ο πατέρας της 20χρονης Παρασκευής από τη Χίο, η οποία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη μετά από ανακοπή που υπέστη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Μιλώντας στον Alpha, o πατέρας της νεαρής δεν μπορεί να κρύψει την βαθιά οδύνη του. «Θέλω να προστατεύσω και τα υπόλοιπα παιδιά» είπε μετά την τραγική περιπέτεια της κόρης του και εκφράζοντας την ευχή να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κανένα άλλο παιδί.

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο» τονίζει δε ο πατέρας.

«Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό» συμπλήρωσε ο πατέρας με εμφανή τον πόνο στο πρόσωπό του.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», ανέφερε ο πατέρας της 20χρονης σε άλλες του δηλώσεις στο Mega.

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να σταθούν στο πλευρό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν ότι κατέληξε.