Για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του ακροδεξιού κόμματος, κατηγορεί ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, τους έντεκα βουλευτές για την ανακοίνωση σε βάρος του που έδωσαν στη δημοσιότητα, χθες το απόγευμα, μετά τη διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Παράλληλα, ο Βασίλης Στίγκας αναφέρει ότι «η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στο γραφείο της Βουλής και το μοναδικό επίσημο ηλεκτρονικό λογαριασμό (email) που διατηρεί το Γραφείο Τύπου του κόμματος στη Βουλή, γίνεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες την 31η Αυγούστου 2023 και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση.

Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας.

Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Κατηγορίες για «Greek Mafia» και «οδηγίες από τον Δομοκό»

Για τον «εμφύλιο» στους Σπαρτιάτες μίλησε ο Βασίλης Στίγκας στο Live News του MEGA. «Δεν υπήρξα αχυράνθρωπος, ούτε (σ.σ. υπήρχε) και καμία συνεννόηση πριν τις εκλογές, ούτε γραπτή, ούτε προφορική με τον κύριο Κασιδιάρη. Τουλάχιστον εγώ και οι βουλευτές που μπήκαμε, δεν ξεγελάσαμε καμία Δικαιοσύνη», είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

«Ποτέ δεν θα δεχόμουν να είμαι μπροστινός κάποιου, από ιδιοσυγκρασία και μόνο, δεν θα δεχόμουν να το κάνω με αυτό», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τον Ηλία Κασιδιάρη απάντησε: «Καμία. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να κατέβω με τους Έλληνες, όπως πήγα να κατέβω και με άλλα κόμματα, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά. Δεν έγινα ποτέ μέλος των Ελλήνων».

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης ηγείται ενός χώρου, άσχετα εάν έχει αποδοχή ή όχι, ηγείται κάποιων ανθρώπων, μιας ιδεολογίας. Δεν είναι εγκληματίας, έχει το τεκμήριο της αθωότητας και είναι καταδικασμένος αλλά σε πρώτο βαθμό, το τι θα πράξει η Δικαιοσύνη δεν μας αφορά, ας το πράξει η Δικαιοσύνη, εάν είναι να του ρίξουν ισόβια, ας του ρίξουν ισόβια, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αδιανόητη δήλωση: «Πιστεύω ο Κασιδιάρης θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος για την Αθήνα»

Σχετικά με τα όσα έπραξαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε πως πρόκειται «για άσχημα γεγονότα επομένως έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη για να αποδώσει όσα πρέπει να αποδώσει».

«Το έχω πει στο παρελθόν πως όλα αυτά είναι καταδικαστέα για εμένα», σημείωσε.

Στην ερώτηση τι χρωστάει στον Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Ξόφλησα. Μία στήριξη, αυτό το έκανα συνειδητά την περασμένη Κυριακή με το δελτίο Τύπου, με το οποίο ξόφλησα τους λογαριασμούς μου μαζί του. Με στήριξε και μπήκαν οι Σπαρτιάτες στη Βουλή και τον στηρίζω τώρα για δήμαρχο Αθηνών… Πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος για την Αθήνα. Εάν έχει βλάψει το κόμμα μου, θα φανεί, υπάρχουν κάποιες υποψίες, αλλά θα τις αναφέρω αλλού».

«Δέχομαι απειλές και εγώ και η οικογένειά μου»

Σχετικά με τη δήλωσή του ότι υπάρχει «Greek Mafia», η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές, εξήγησε πως μιλά για μία ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους παίρνει χρήματα.

Όπως είπε «φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών διοχετεύονται στη μαφία».

«Για να κάνω τη δήλωση αυτή, έφτασα στο αμήν, προσπαθώ εδώ και δύο μήνες, έχω υποστεί τα πάνδεινα, έχω δεχτεί ύβρεις, απειλές προς εμένα και την οικογένειά μου, έχουν σπάσει την επιχείρησή μου», αποκάλυψε.

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, απάντησε πως δεν γνωρίζει και εικάζει πως σε κάποιους απλά δεν είναι αρεστός και θέλουν να τον «ξηλώσουν» από το κόμμα, πιθανόν με στόχο την κρατική επιχορήγηση.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις βουλευτές του που διέγραψε από το κόμμα την Πέμπτη, τόνισε πως αυτοί ήταν που καθημερινώς πρωτοστατούσαν και του δημιουργούσαν προβλήματα και επηρέαζαν και κάποιους άλλους, ενώ έβαζαν και ψεύτικες υπογραφές, «διότι δεν είναι 11 οι βουλευτές που είναι εναντίον μου», σημείωσε ο κ. Στίγκας.

«Αυτούς τους δύο μήνες που είμαστε μέσα στη Βουλή, τα έχω δει όλα, έχω τραβήξει τα πάνδεινα. Ίσως ήρθε η ώρα να απευθυνθώ στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, είμαι τόσο καθαρός… Ενδεχομένως άλλοι να έχουν να φοβηθούν κάτι», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν μετά απ’ όσα έχουν συμβεί θα ευχαριστούσε ξανά τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως έκανε όταν μπήκαν οι Σπαρτιάτες στη Βουλή, είπε: «Δεν νομίζω, δεν υπάρχει και λόγος… Μετά το βράδυ των εκλογών έκλεισε ο κύκλος για εμένα. Δεν είχαμε άλλο αλισβερίσι… Δεν υπήρχε καμία επαφή, ούτε γραπτή, ούτε προφορική», κατέληξε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Εξώδικο Κατσιβάρδα για τις αναφορές σε «Greek Mafia»

Μετά και τις νέες αναφορές σε «Greek Mafia», εξώδικο στον Βασίλη Στίγκα έστειλε ο Χάρης Κατσιβαρδάς, ένας από τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές, ζητώντας από τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος να αποδείξει τις καταγγελίες περί «Greek Mafia», αλλιώς θα πρέπει να τον αποκαταστήσει.

«Στην πολιτική είναι άλλο να ζητάς συνέδριο και να διαφωνείς και άλλο να μιλάς για ‘Greek Mafia’ επειδή ζητάς συνέδριο», αναφέρει στο εξώδικο του ο Χάρης Κατσιβαρδάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, για να «παγώσει» η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών θα πρέπει να υπάρχει φάκελος από τη Δικαιοσύνη, ο οποίος θα πάει στη Βουλή και στη συνέχεια η Βουλή θα αποφασίσει εάν θα συνεχιστεί ή θα περιοριστεί η χρηματοδότηση, όπως είχε γίνει και με τη Χρυσή Αυγή.