Το ζευγάρι υποσχέθηκε να προσφέρει 100 εκατ. δολάρια, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια αποκατάστασης του Μάουι.

Η ανάρτηση της Λόρεν Σάντσεζ

«Ο Τζεφ και εγώ είμαστε συντετριμμένοι από αυτό που συμβαίνει στο Μάουι. Σκεφτόμαστε όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει τόσα πολλά και μια κοινότητα που έχει καταστραφεί», έγραψε, σε δήλωσή της, που κοινοποίησε στο Instagram.

Και προσθέτει στην ίδια ανάρτηση η σύζυγος του Τζεφ Μπέζος: «Ο Τζεφ και εγώ δημιουργούμε ένα Ταμείο για το Μάουι και προσφέρουμε 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε το Μάουι να σταθεί ξανά στα πόδια του τώρα και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι συνεχιζόμενες ανάγκες θα αποκαλύπτονται».

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν το νησί της Χαβάης, όπου τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους.

Ο Τζεφ Μπέζος δηλώνει ευαισθητοποιημένος σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Τον Νοέμβριο αμερικανικό δίκτυο αποκάλυψε ότι ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να δωρίσει χρήματα με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην υποστήριξη ανθρώπων που μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα.

Βέβαια, ούτε ο ίδιος, ούτε η Σάντσεζ έχουν υπογράψει το Giving Pledge μια φιλανθρωπική εκστρατεία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ που ενθαρρύνει τους πλούσιους του πλανήτη να συνεισφέρουν μέρος του πλούτου του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.