«Καλή» χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ σημείωσε ότι το όριο για να κλείσουν τα θέματα στο κόμμα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αυτή η τοποθέτηση είναι διαφορετική από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην τοποθέτησή του μετά τη νέα εκλογική ήττα της Κυριακής είχε δηλώσει ότι: «Ο χρόνος, προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος.

Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας, είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα».

Αναλυτικότερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σε τηλεοπτική παρουσία του στον ΣΚΑΪ, είπε για τη νέα κυβέρνηση ότι «θεωρώ ότι οι καλύτερες επιλογές που μπορούν να γίνονται, γίνονται για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα η χώρα. Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά».

Σε δεύτερη ερώτηση, μάλιστα, για το αν είπε ότι η κυβέρνηση είναι «καλή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «βεβαίως», σημειώνοντας ότι «δεν έχω ούτε παρωπίδες ούτε κομματικές δεσμεύσεις. Θεωρώ ότι αυτό που είναι σωστό και είναι προς της σωστή κατεύθυνση πρέπει να λέγεται».

Για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «αφήνει μια αίσθηση πίκρας». Για την ανασύνταξη του κόμματος τόνισε ότι «αν δεν τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες δεν έχει νόημα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «είναι σαφές ότι δεν αμφισβητείται προς το παρόν».

Για το αν θα υπάρχει άλλος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης είπε πως «πάντα όταν κινείσαι σε τα πλαίσια της δημοκρατίας εναλλακτικές λύσεις πρέπει να υπάρχουν. Προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».

Το όριο για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η δικιά μου η άποψη είναι ότι το επόμενο βήμα και το όριο πρέπει να είναι η επόμενη αναμέτρηση. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να σταθούμε με αξιοπρέπεια, μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει τα θέματα», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχετικά με το περιθώριο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει την εσωκομματική του κατάσταση.