Νέα στοιχεία για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω, έρχονται στο φως της δημοσιότητας κι ενώ οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος άνδρας με καταγωγή από το Μπαγκαλντές, που έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για αρπαγή, είναι το πρόσωπο που σκότωσε την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε DNA στα τεχνητά νύχια της 27χρονης από την Πολωνία. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η κάρτα sim από το κινητό τηλέφωνό της, μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας.  Την κάρτα την είχε ο σεκιούριτι ο οποίος είχε εντοπίσει και το κινητό.

Την ίδια ώρα, σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης  Κατσιαμάκας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ. Όπως είπε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, αφού σκότωσε την 27χρονη Αναστάζια,  έψαξε μέσω της Google το «πώς μπορείς να εξαφανίσεις ένα πτώμα».

Στη συνέχεια  έκοψε δυο δάχτυλα από την άτυχη 27χρονη προκειμένου να μην μπορέσουν οι Αρχές, όταν τη βρουν, να μην την αναγνωρίσουν. Ο δράστης έσβησε από το κινητό του τη συγκεκριμένη αναζήτηση, ωστόσο, τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων κατάφεραν να ανακτήσουν ότι είχε σβήσει και έτσι βρέθηκαν ακόμα περισσότερα στοιχεία προκειμένου να «δέσει» η υπόθεση.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός»

Ο δολοφόνος φαίνεται πως έδρασε μόνος του. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου,  στην υπόθεση «δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός».

«Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα κι εκεί που βρέθηκε το πτώμα» είπε.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ”κάδρο” των ερευνών της αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μας έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας».

Για τις εξετάσεις DNA που έχουν γίνει  η κ. Δημογλίδου: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από την βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά κι ούτε με τις μαρτυρίες».

«Από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος», υπογράμμισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.