Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η διπλή αυτοκτονία των αστυνομικών στο Λασίθι. Οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν κρεμασμένοι, ο ένας σε ελαιώνα και ο άλλος στο σπίτι του, με διαφορά μίας ώρας.

Ο αστυνομικός που βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα και είχε πάει στην Κρήτη με μετάθεση. Εργαζόταν στο τμήμα με τα σκυλιά της ΕΛΑΣ και όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι δεν είχε ανεβάσει εκείνος βίντεο που είδε τη δημοσιότητα και φαινόταν να δέχεται κακή συμπεριφορά από τον εκπαιδευτή του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αδερφός του, μιλώντας στον Alpha, ο αστυνομικός αντιμετώπιζε προβλήματα στη δουλειά του και δεν τον αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε βάσει των προβλημάτων που είχε και τα οποία ήταν γνωστά στην υπηρεσία του.

«Παρουσιάστηκε σαν παρείσακτος, τον καταδίκασαν να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν έναν καινούργιο και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Το παιδί γονάτισε. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί, είχε ήδη 40 ημέρες εκεί μέσα και είχε καταλάβει ότι του την είχαν στημένη. Όταν του πήραν τον σκύλο, »αρρώστησε»» λέει ο αδελφός του.

«Ήταν παντρεμένος, δεν πρόλαβε η γυναίκα του να πάει στο Λασίθι. Δυστυχώς δεν το προλάβαμε. Ενώ γνωρίζανε ότι το παιδί δεν ήταν καλά, του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό όπλο και το παράτησαν ολομόναχο σε ένα χωριό ενώ είχε ήδη διαγνωστεί με έντονο τραυματικό στρες λόγω δουλειάς» καταγγέλλει.

«Έλεγε ότι έχει προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε» λέει ο πατέρας του

«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη» εξήγησε ο πατέρας του αστυνομικού.

Σημειώνεται πως ο δεύτερος αστυνομικός, που βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος, στη Σητεία, βρισκόταν σε άδεια μακράς διάρκειας. Την Παρασκευή ήταν στο Ηράκλειο, όπου ζούσε με στενό συγγενικό του πρόσωπο. Την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.