Σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Κατερίνη περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κιλκίς, από όπου τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα στις επόμενες εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπενθύμισε την επίσκεψή του στο Κιλκίς το 2017 και τη δέσμευσή του να λυθεί το πρόβλημα στην κοντική Ειδομένη.

«Δεσμεύθηκα ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό και το λύσαμε. Για όλες τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες υποδέχοναν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά πρωτίστως, φίλες και φίλοι, για τα νησιά μας, για τους πολίτες μας και τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στον Έβρο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και «οι συνοριοφύλακές μας, θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι και θα γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η Ελλάδα είναι μία πατρίδα η οποία έχει σύνορα στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα και αυτά τα σύνορα έχουμε υποχρέωση να τα φυλάμε», ενώ έκανε λόγο για την «πατριωτική» Ελλάδα, «κλείνοντας το μάτι» στους ψηφοφόρους που στράφηκαν σε αυτοαποκαλούμενα «πατριωτικά» κόμματα δεξιά της… Δεξιάς.

«Θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και από το Κιλκίς την δέσμευσή του για ένα νέο, ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, λέγοντας πως «εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ, σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία».

Και προσέθεσε πως «επειδή θυμόμαστε και τα έργα και τις ημέρες τα δικά τους όταν ήταν στα πράγματα, οι πολίτες ξέρουν ότι ναι, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά εσείς γνωρίζετε, αν σήμερα το νοσοκομείο σας έχει περισσότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές από όσους είχε.

»Και θέλω να ξέρετε ότι για μένα η στήριξη του ΕΣΥ, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια – όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας – αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα το αναλάβω προσωπικά και θα το υλοποιήσουμε τη δεύτερη τετραετία», υποσχέθηκε.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση»

Σε αυτή την κάλπη, «ουσιαστικά υπάρχει μία μόνο πειστική πρόταση διακυβέρνησης», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, «επιβράβευσε την εργατικότητα, επιβράβευσε τη συνέπεια, διότι εγώ αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά το 2019, τα τήρησα».

«Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αλλά είναι μπροστά μας μόνο με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε επαναφέροντας στη συζήτηση για τα εκλογικά διλήμματα τα ελληνοτουρκικά και τονίζοντας πως «το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα, σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό  περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, με μια Τουρκία η οποία τελείωσε με τις δικές της εκλογικές εκκρεμότητες και επανεξέλεξε ισχυρό τον πρόεδρο Ερντογάν, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι μια ασταθή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ, αναφέροντας πως «έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή μας, ξέρουμε πώς θα τα επενδύσουμε. Είμαστε πρώτοι σήμερα στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Και σημείωσε πως η χώρα μπόρεσε και εξασφάλισε 31 δισ., «πρώτη κατά κεφαλήν απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη», επειδή «ανέκτησε την αξιοπιστία της».

«Η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα κόμματα «εκ δεξιών της ΝΔ»: «Βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά, ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία μας, αλλά και ειδικά εδώ στην περιοχή του Κιλκίς, παρατηρώ ότι ναι, υπάρχουν κάποια μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία πέτυχαν ποσοστά τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα», δήλωσε.

«Θέλω να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και στο Ωραιόκαστρο. Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι υπάρχουν κομματίδια άγνωστα σε όλους εμάς, με κρυμμένες θέσεις, που θεωρούν ότι εκφράζουν πιο αυθεντικά την πίστη και την Ορθοδοξία, κάνουν λάθος. Η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κάποιον άλλον. Και κανείς δεν δικαιούται να πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει την εύνοια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία τα ξεκαθάρισε, ε; ‘Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ’», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους αγρότες παραγωγούς.

«Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς αν η κυβέρνηση αυτή στήριξε τον πρωτογενή τομέα, πώς μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, ποιοι ήταν κοντά σας στις κρίσεις του Covid, ποιοι έβγαλαν έξτρα χρήματα για τον πόλεμο για την Ουκρανία. Ποιοι στάθηκαν κοντά σας για αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ πληρώσαμε σε ζημιές από φυσικές καταστροφές. Μόνο τα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον ΕΛΓΑ, τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε για το γήπεδο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «έχουμε και ακόμα κάποιες εκκρεμότητες εδώ. Μια δέσμευσή μας, την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε εδώ για τη Βόρεια Ελλάδα. Λοιπόν, γήπεδο και στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα«, όπως είπε.

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για το ΕΣΥ, λέγοντας πως «είναι πραγματικά θλιβερό, αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά του στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον», κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» – μία ευθεία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερες δηλώσεις της Αθηνάς Λινού.

«Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο θα αντικαταστήσει το Θεαγένειο, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτή την αρρώστια, η οποία λίγο – πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.