Formula1, μετά την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC φαίνεται ότι βλέπει με καλό μάτι την διοργάνωση ενός γκραν πρι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι που μίλησε για το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα F1 σε τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα – και στην  εκπομπή «FORMULA 1 SHOW» που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1  –  – αναφέρθηκε στον θέμα της επέκτασης του προγράμματος της Formula1 ώστε να δημιουργηθούν και νέες πίστες σε νέα σημεία του πλανήτη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος αυτού του διευρυμένου προγράμματος .

Σημαντικό αβαντάζ ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που παρακολουθούν  τους αγώνες του μηχανοκίνητου σπορ, ενώ ήδη η χώρα μας έχει παρουσία στο μηχανοκίνητο σπορ μέσω του Ράλι Ακρόπολις.

Nα σημειωθεί ότι ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κατασκευής πίστας για αγώνες MotoGP και F1, στο Ηράκλειο Κρήτης – στη θέση του παλιού αεροδρομίου, κάτι που θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην προβολή της χώρα μας. Σαφώς, η διοργάνωση ενός αγώνα Formula1 αποτελεί ένα όνειρο χιλιάδων φανατικών του σπορ που θα ήθελαν να δουν τους αστέρες της F1 στην Ελλάδα.