Νέα διάσταση παίρνει η χυδαία υπόθεση με τον ιερέα από την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας επειδή έστειλε άσεμνο βίντεο σε ένα 12χρονο αγόρι, καθώς φέρεται να έχει προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη και κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με αποκάλυψη που έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο 40χρονος αρχιμανδρίτης είχε προβεί στη συγκεκριμένη χυδαία πράξη και κατά το παρελθόν σε βάρος ανήλικου αγοριού, ωστόσο τότε δεν είχε υπάρξει επίσημη καταγγελία και η υπόθεση δεν είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η μητέρα του 12χρονου εκτιμάει πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ανατρέπει τους ισχυρισμούς του 40χρονου ιερέα περί λάθους καθώς όπως λέει το παιδί της δεν έχει ένα κοινό όνομα με το οποίο θα μπορούσε να γίνει κάποιο μπέρδεμα αλλά έχει ένα σπάνιο όνομα.

«Ουδέποτε είχα επικοινωνία με ανηλίκους πλην του συγκεκριμένου, έγινε κατά λάθος καθώς νόμιζα ότι είχα στείλει το γραπτό μήνυμα σε άλλον ενήλικα, που είχε το ίδιο μικρό όνομα. Έκανα το τελευταίο δεκαήμερο με τον ενήλικα διαδικτυακό σεξ, είχα επικοινωνία και με άλλους ενήλικες, δεν είχα ποτέ καμία φυσική επαφή με κανέναν», είπε στο MEGA, μέσω του δικηγόρου του, ο ιερέας.

«Μιλάνε» τα κινητά του ιερέα

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός καθώς εξετάζονται εξονυχιστικά τα τρία κινητά τηλέφωνα και ο φορητός υπολογιστής του 40χρονου κληρικού, προκειμένου να διαπιστωθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια αν υπήρχαν ανάλογα περιστατικά με θύματα και άλλους ανηλίκους.

Μάλιστα ένα από αυτά τα κινητά φέρεται να έχει «μιλήσει» καθώς εντοπίστηκε και άλλο άσεμνο και χυδαίο υλικό. Η αστυνομία πλέον ερευνά αν έχει αποσταλεί σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες και αν αυτοί ήταν ανήλικοι ή ενήλικοι.

«Παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως», είπε η μητέρα του ανήλικου.

Επίσης η μητέρα του παιδιού υποστηρίζει πως θα το πάει μέχρι τέλους ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.

Η τοπική κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου και της Ερμιονίδας είναι συγκλονισμένη καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι εμπιστεύτηκε ένα τέτοιο άνθρωπο.

Ο 40χρονος ρασοφόρος είναι αρχιμανδρίτης και λειτουργούσε τα τελευταία πέντε χρόνια σε τρία μικρά χωριά της Ερμιονίδας.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα απολογηθεί την Τρίτη.