Δηλώσεις μετά τις επτά νέες συλλήψεις για την εξοργιστική υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στα Σεπόλια έκανε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στο Action24, είπε χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς σε αυτή την υπόθεση το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σίγουρα οι συγκεκριμένοι θα αποδειχθεί ότι έχουν εμπλοκή και με άλλα ανήλικα παιδιά εκτός από τη 12χρονη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε «δεν ξυπνάει ξαφνικά ένας 50χρονος ή ένας 60χρονος και επιλέγει αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, στο κινητό ενός εκ των συλληφθέντων υπήρχε υλικό με τη 12χρονη.

Επίσης, ο δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, έκανε για μια ακόμα φορά λόγο για μεγάλη και ακατανόητη καθυστέρηση στο στάδιο της ανάκρισης, επισημαίνοντας ότι η ανακρίτρια είχε απορρίψει το αίτημα του παιδιού να προβεί σε νέες καταθέσεις στοιχείων.

Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε ακόμα ότι το κορίτσι έχει δώσει περιγραφές κι άλλων προσώπων αλλά μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Σήμερα στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Οι επτά νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να βρεθούν σήμερα Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα.

Όπως έχει γράψει το in, όλοι οι νέοι συλληφθέντες μένουν στη γειτονιά του Ηλία Μίχου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι συλληφθέντες είναι ένας 47χρονος αλβανικής υπηκοότητας στο κινητό του οποίου βρέθηκε και βίντεο με την ανήλικη, δύο Πακιστανοί 52 και 36 ετών, δύο άτομα από το Μπαγκλαντές 44 και 28 ετών και δύο Έλληνες 48 και 21 ετών.

Οι τελευταίοι είναι πατέρας και γιος και φέρεται να βίαζαν τη 12χρονη έναντι 50 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος Αλβανός διατηρεί κατάστημα ψιλικών απέναντι από το σχολείο της 12χρονης.

Επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους ένας έχει κατάστημα με κινητά τηλέφωνα και ένας άλλος κουρείο.

Σύμφωνα με το Star, όλοι βρίσκονταν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το κατάστημα του Ηλία Μίχου.

Και οι 7 συλληφθέντες φέρεται να είχαν συναντηθεί περισσότερες από μία φορά με τη 12χρονη.

Οι νέες συλλήψεις προέκυψαν μετά την τελευταία, έκτη κατά σειρά, συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού στις αρχές Απριλίου.

Τότε, η 12χρονη είχε περιγράψει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε δώσει πληροφορίες για τα σημεία που τους είχε συναντήσει, για τα αυτοκίνητά τους και άλλες λεπτομέρειες που βοήθησαν στην ταυτοποίησή τους σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά αρχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές μέσα από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί, κυρίως του Ηλία Μίχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ, έδειξαν στη 12χρονη τουλάχιστον 25 φωτογραφίες υπόπτων μεταξύ των οποίων και των 7, τους οποίους και αναγνώρισε.