Από τη μονοεδρική περιφέρεια της Θεσπρωτίας ξεκίνησε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, το μεσημέρι της Δευτέρας Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε κεντρική πολιτική συγκέντρωση το απόγευμα στην Άρτα.

Την κεντρική του δέσμευση να αυξήσει μισθούς και συντάξεις για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα την επόμενη τετραετία επανέλαβε από την Παραμυθιά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύθηκε εκ νέου ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους έως ότου σβήσει η προσωπική διαφορά.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «εμπαιγμό της νέας γενιάς», με αφορμή την εξαγγελία περί κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι προεκλογική περίοδος και θα ακούτε πολλές κουβέντες, κάποιες εκ των οποίων είναι κουβέντες του αέρα. Εγώ μπορώ να σας πω μία κουβέντα από την Παραμυθιά: παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε εκ νέου ότι ο κίνδυνος σχηματισμού μίας κυβέρνησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν είναι απίθανο σενάριο και επέμεινε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και στιβαρότητα στην ηγεσία της.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας»

Παράλληλα, έδωσε τη διαβεβαίωση, για μια ακόμη φορά, ότι η χερσαία ζώνη του Λιμένα Ηγουμενίτσας θα αποδοθεί στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τονίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται.

Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν «τη μονοεδρική Θεσπρωτία με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά» στη ΝΔ και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κυβέρνησης την τετραετία που πέρασε, αλλά και στο πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία.

«Ξέρετε, έχω έρθει πολλές φορές στην Ήπειρο, πραγματικά την αισθάνομαι σαν τη δεύτερη πατρίδα μου και μαζί με τον περιφερειάρχη έχουμε λύσει πολλά ζητήματα, μεγάλα, μεσαία, μικρά, διότι θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα κάθε πολιτικού είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα να κάνει τη δική σας ζωή καλύτερη.

»Και είμαι υπερήφανος, γιατί μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου μπορώ σήμερα να σας κοιτάξω στα μάτια, καθώς διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη σας και να σας πω: ναι, αυτά που σας είπαμε τα κάναμε πράξη. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. H Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα από ό,τι ήταν το 2019», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τη θέση του ότι δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις, είπε πως η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται εκεί όπου πηγαίνει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια στις εκλογές, για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο καθ να συνεχίσει τη «σημαντική» δουλειά που έχει κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια.

«Κεντρική μου δέσμευση η αύξηση μισθών και συντάξεων»

«Τώρα η κεντρική μου δέσμευση απέναντί σας είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς και τις συντάξεις για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μέχρι 25%. Τον κατώτατο μισθό θα τον πάμε στα 950 ευρώ, το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την Υγεία, είπε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία στην οποία θα οικοδομηθεί και πάλι το νέο ΕΣΥ.

«Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς συμπολίτης μας, ασχέτως το πού βρίσκεται, από την πιο μεγάλη πόλη, μέχρι το πιο απομονωμένο χωριό, ότι δεν μπορεί να έχει ποιοτική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Δεν θέλω να υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής φροντίδας για καμία Ελληνίδα και για κανέναν Έλληνα, ασχέτως το πού βρίσκονται. Είναι προσωπική μου δέσμευση και να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να την κάνουμε πράξη», σημείωσε.

Όσον αφορά στην Παιδεία, δεσμεύθηκε για μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με «παραμύθια», όπως είπε:

«Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευση για τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα, το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε μια σταθερή κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και να πάει τη χώρα πολύ μπροστά.

«Μπορεί η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας να είναι η τετραετία όπου θα οικοδομήσουμε πραγματικά την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που μας αξίζει. Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη, αυτό το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος να το κάνουμε πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.