Μπορεί το ντέρμπι-τίτλου της Λεωφόρου να μην έβγαλε πρωταθλητή κάτι που δεν ήταν απίθανο καθώς η ισοπαλία «έπαιζε» δυνατά μεταξύ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, αλλά έβγαλε (πάλι) γκρίνια και αμφισβήτηση για τη διαιτησία.

Αυτό δεν προκάλεσε αίσθηση σε κανέναν καθώς ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ…ΕΠΟ-Μπένετ.

«Αν κάτσω να δω κάποια παιχνίδια μπορούμε να δούμε κάποια πέναλτι που δεν είναι, κάποια φάουλ που δεν είναι. Έπειτα εγώ δεν είμαι εδώ για να λέω ψέματα στον κόσμο. Και ποτέ δε θα το κάνω. Οπότε ο πρωταθλητής θα είναι αυτός που τους κερδίζει όλους. Κι αν δεν είναι να βγούμε εμείς πρωταθλητές δε θα το αξίζουμε. Λυπάμαι για τα δυο πέναλτι στη Λεωφόρο και ένα άλλο στο προηγούμενο παιχνίδι.

Και σήμερα ήταν ένας τραυματισμός που δεν το είδαν ούτε στο VAR, τέσσερα άτομα. Όπως θα είδατε δέχτηκε μια αγκωνιά και αν υπάρχει VAR πως δεν μπορεί να το δει κάποιος στο VAR. Σήμερα θα είχαμε τρεις βαθμούς παραπάνω, γιατί σε εκείνο το παιχνίδι κερδίζαμε. Η μνήμη είναι πολύ κοντή. Εγώ έχω μνήμη, θυμάμαι περισσότερο τα ελαττώματα παρά τα μειονεκτήματά μου. Σήμερα μας ακολούθησαν 3-4 χιλιάδες κόσμος. Θέλουμε σεβασμό και επαναλαμβάνω να κερδίσει ο καλύτερος.

Συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να τον έχουν αποβάλλει τον Μουκουντί, αλλά έπρεπε να βγει και ο Μπερνάρ για τη φάση με τον Ρότα και να μείνουμε και οι δύο με δέκα. Εγώ θέλω να παίζουν 50-50. Όχι μειονέκτημα, ούτε πλεονέκτημα. Του Μπερνάρ είναι κόκκινη απευθείας» είπε με έμφαση ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματία Αλμέιδα ενώ η ομάδα του συνέχισε στα social media με ανάρτηση:

«Η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος στη Λεωφόρο, έχασε τεράστιες ευκαιρίες (με κορυφαίες τα δύο δοκάρια του Τσούμπερ) όμως ο Παναθηναϊκός είχε μαζί του, εκτός από την καλή του τύχη, και τον… elite Πορτογάλο διαιτητή που στο 11′ δεν έδωσε ούτε φάουλ όταν ο Μπερνάρ έστειλε στο νοσοκομείο τον Ρότα με χτύπημα στο κεφάλι και ταυτόχρονο τον πάτησε στον αστράγαλο !

«Σιγή ασυρμάτου» στη συγκεκριμένη φάση και από τον Πορτογάλο VAR!» έγραψε στην ανάρτησή της η Ένωση την ώρα που ο Παναθηναϊκός «έβραζε» για τον Πορτογάλο κάνοντας λόγο ότι χάρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα στον Μουκουντί και μια στο Βίντα, ενώ υπήρχε οφσάιντ πριν το πρώτο δοκάρι του Τσούμπερ.

Ο απίθανος Στήβ Μπένετ που είχε βάλει (υπό την πίεση των «αιωνίων») τον Ισπανό Ντελ Θέρο Γκράντε στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και δεν υπήρξε το παραμικρό παράπονο από νικητές και ηττημένους έβαλε τον Ολλανδό Μάκελι στο Αρης-Ολυμπιακός και στο ντέρμπι «τίτλου» δεν έφερε ανάλογο όνομα.

Την ίδια ώρα επέμεινε…Αζέρικα στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου ο προκάτοχός του Μάρκ Κλάτενμπεργκ για παράδειγμα είχε φέρει τον Γερμανό Φέλιξ Μπρίχ και έπαιξε και το παιχνίδι στην Τούμπα και το αντίστοιχο στο Κλεάνθης Βικελίδης και δεν άνοιξε μύτη.

Αντιθετα ο Αγκάγιεφ «έπνιξε» από ένα πέναλτι για κάθε ομάδα χθες, με αυτό του ΠΑΟΚ (Ο Κουλιεράκης στον Ματέο Γκαρσία) που θα συνοδευόταν και από κόκκινη κάρτα καθώς υπήρξε μαρκάρισμα με χέρι σε τελευταίο παίκτη.

Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία των πιο συναρπαστικών πλέι οφ για το κυνήγι του τίτλου στην ιστορία (καθώς στις τρεις προηγούμενες ο Ολυμπιακός τα είχε μετατρέψει σε παράσταση για έναν ρόλο).

Και όμως ο Στήβ Μπένετ και η ΕΠΟ (η οποία παρεμπιπτόντως ψάχνει απεγνωσμένα γήπεδο για ένα και μόνο παιχνίδι που έχει την ευθύνη του, αυτό  του τελικού κυπέλλου και δέχεται «κόκκινες» κάρτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό !) συνεχίζουν να προκαλούν τη νοημοσύνη όλων.

Τα ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακού της Τετάρτης μπορεί – ουσιαστικά – να έχουν μονόπλευρο ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους αλλά η ΚΕΔ οφείλει να τα αξιολογήσει ως ντέρμπι τίτλου για την επιλογή των ρέφερι για αυτά τα παιχνίδια.

Και την Κυριακή το μεγάλο και παραδοσιακό ντέρμπι (κορυφαίο όλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο) Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή και αυτό εάν γίνει, πρέπει να γίνει με τους κορυφαίους.