Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον Alpha σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των μετεκλογικών συνεργασιών, ωστόσο, μίλησε εκτενώς και για τη σύντροφό του Μπέτυ, τα παιδιά του και τα χόμπι του.

Αναφερόμενος στη σύντροφό του είπε ότι είναι  μαζί από το λύκειο σημειώνοντας ότι είναι μία γοητευτική γυναίκα αλλά όπως είπε πιο γοητευτική είναι η προσωπικότητά της.

Αποκάλυψε δε, ότι η σύντροφός του έχει τον πρώτο ρόλο στο σπίτι. «Αν μας δείτε απέναντι  θα καταλάβετε ποιος έχει τον πρώτο ρόλο. Αν δεν τον είχε νομίζω δεν θα πήγαιναν τα πράγματα καλά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το ελάττωμα μου ως πατέρας…»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο του ως πατέρας τονίζοντας ότι «το ελάττωμά μου  είναι η δυσκολία να βάζω τα όρια. Και αυτό τον ρόλο τον έχει η Μπέτυ».

Για την έλλειψη χρόνου σημείωσε ότι δεν είναι ανάγκη να είσαι πρωθυπουργός για να λείπεις πολύ. «Οποιαδήποτε δουλειά κάνεις μπορεί να σου τρώει προσωπικό χρόνο. Το θέμα είναι η ψυχική επαφή και  ο χρόνος που έχεις να είναι δημιουργικός. Η δυσκολία στη περίπτωση ενός δημόσιου προσώπου δεν είναι τόσο  η έλλειψη χρόνου αλλά  το επιπλέον βάρος που τοποθετηθεί πάνω σου η δημοσιότητα. Εκεί ήθελε και μία ιδιαίτερα προσπάθεια και μία στήριξη. Δεν ξέρω αν το έχουμε καταφέρει 100%».

Αναφορικά με τα παιδιά του, ανέφερε ότι τον κρίνουν ως τον μπαμπά τους και όχι ως το δημόσιο πρόσωπο.

«Ο δημιουργικός χρόνος δεν έχει να κάνει τόσο με το τι κάνεις αλλά με το αν προσπαθείς να επικοινωνήσεις. Να ακούσεις τα θέλω τους, να είσαι δίπλα τους. Βρίσκεις τον τρόπο να περάσεις δημιουργικές στιγμές, είτε στο σπίτι είτε με μία βόλτα στην εξοχή, είτε βλέποντας μία ταινία. Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Ειδικά την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός μπορεί να γυρνούσα και μία το βράδυ».

Η μεγάλη «μάχη» με τα παιδιά

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στη μεγάλη μάχη που δίνει με τα παιδιά για τις οθόνες και τα κινητά τηλέφωνα.

«Εκεί νομίζω ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι. Δεν μπορείς να αποκόψεις το παιδί από την οθόνη. Πρέπει όμως να βάλεις κάποια όρια. Έχουμε χάσει και τη μάχη να αγαπήσουν περισσότερο το βιβλίο».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση. «Την έχουμε καταργήσει. Εχουμε έναν προτζέκτορα για να βλέπουμε παιχνίδια ή ταινίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως λήφθηκε αυτή η απόφαση.

«Ήταν η περίοδος που θέλαμε να βάλουμε όριο  όταν γυρνούσαν τα παιδιά στο σπίτι για να μη χαζεύουν στην οθόνη. Η Μπέτυ έφερε ένα πρόγραμμα, το οποίο έδινε τη δυνατότητα να ελέγχεις τι βλέπεις και για πόση ώρα. Ο μικρός μας όμως έχει βγει χάκερ. Βρήκε το σύστημα, το χάκαρε και το έβγαλε. Ξήλωσε και τον ρυθμιστή.

Αυτό έγινε όταν ήταν 7 χρονών και το θάψανε μαζί με τον αδελφό του στο μπαλκόνι σε μία γλάστρα».

Οι χαλαρές στιγμές και τα χόμπι

Αναφερόμενος στις χαλαρές στιγμές που περνάνε με την σύντροφό του, είπε πως είναι σινεφίλ, ότι πηγαίνουν θέατρο ενώ τους αρέσει να βγαίνουν με φίλους.

«Παλαιότερα βγαίναμε περισσότερο σε μπαράκια, τώρα περισσότερο καθόμαστε με φίλους. Έχουμε γίνει φίλοι με γονείς φίλων των παιδιών μας. Έχουμε τρελαθεί στα πάρτι» είπε για να αποκαλύψει ότι πηγαίνει και ο ίδιος.

Αναφορικά με τα χόμπι, μίλησε για το ψαροντούφεκο το οποίο όπως είπε το απέκτησε τα τελευταία 10 χρόνια. «Δεν είμαι πολύ καλός ψαράς. Μου αρέσει αυτή η διαδικασία. Ο βυθός σε κάνει να ξεχνιέσαι».

Τέλος, ανέφερε ότι η πιο συγκλονιστική εμπειρία ήταν ότι βρέθηκε σε F-16 και το πήρα στα χέρια του.