Με συνολικά 34 κατηγορίες να τον βαραίνουν αποχώρησε από το δικαστήριο του Μανχάταν ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από μία ώρα παρουσίας, ο πρώην αμερικανός πρόεδρος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση μετά τον ορισμό της δίκης για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα είχε ακούσει το δικαστή να του απαγγέλλει συνολικά 34 κατηγορίες περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων σε σχέση με την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Θα συνεχίσει να «μιλά»

Ο δικαστής ωστόσο, δεν απαγόρευσε τις δημόσιες τοποθετήσεις στον Τραμπ, προειδοποιώντας τον ωστόσο ότι θα εξετάσει το μέτρο σε περίπτωση που συνεχίσει την εμπρηστική ρητορική του σε ό,τι αφορά τη διαδικασία.

Ο 76χρονος πρώην πρόεδρος εμφανίστηκε ανέκφραστος στο δικαστήριο, ενώ χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Όπως αναμενόταν – δήλωσε «αθώος» για όσα του καταλογίζονται, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι θα κάνει δηλώσεις από το Μαρ-α-Λάγκο, τις επόμενες ώρες.

Δεν του πέρασαν χειροπέδες

Όπως προβλεπόταν από τη διαδιασία, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν και στη συνέχεια παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ.

Οι υπεύθυνοι του πήραν αποτυπώματα, όμως δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.