Ερχονται συνολικά 1.213 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία μέσω ΑΣΕΠ, μετά από την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς μέχρι σήμερα οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία εξαιρούνταν από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ και γίνονταν με μόρια.

Αρχικά, πρόκειται να καλυφθούν 1.000 κενές οργανικές θέσεις, μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, η κάλυψη των 1.000 θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ. Στον Δήμο Αθηναίων πρόκειται να τοποθετηθούν 181 δημοτικοί αστυνομικοί ενώ 80 θέσεις κατανέμονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση σε όλους τους δήμους.

Σε αυτές τις 1.000 θέσεις θα προστεθούν και οι 213 θέσεις που εγκρίθηκαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Σύμφωνα, πάντως, με τη γενική γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η προκήρυξη εκτιμάται πως θα δημοσιευθεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2023 κι αυτό γιατί λόγω των επικείμενων εκλογών «παγώνουν» όλες οι διαδικασίες προσλήψεων.