Σε αποκαλύψεις για ένα σκοτεινό πρόσωπο των υποκλοπών, τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, προχώρησε άτομο από το στενό συγγενικό του περιβάλλον.

Ο Φέλιξ Μπίτζιος, κεντρικό πρόσωπο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και του Predator, ο οποίος δεν εξετάστηκε ποτέ από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ή την επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βάλλεται αυτή τη φορά από την πρώην σύζυγό του, Ήρα Μαρία Σνάιντερ, η οποία δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει «πρωταγωνιστή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» σε αγωγή που κατέθεσε.

Τα όσα αναφέρει η σύζυγος του Μπίτζιου, αποκαλύπτουν τον ενεργό ρόλο που είχε στην εταιρεία Intellexa η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, κι όχι μόνο.

Τι αναφέρει στην αγωγή της

Στην αγωγή της κυρίας Σνάιντερ, περιλαμβάνονται αναφορές και στην υπόθεση των υποκλοπών, που προκάλεσε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό. Όπως αναφέρει η πρώην σύζυγος, «ο καθ’ ου ενεπλάκη πρωταγωνιστικώς στο σκάνδαλο των υποκλοπών», υπογραμμίζοντας το ρόλο της κυπριακής εταιρείας Santinomo, ιδιοκτησίας Μπίτζιου και η οποία κατείχε το 35% της Intellexa.

Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του Φέλιξ Μπίτζιου –η οποία έμεινε για 12 χρόνια στο πλευρό του- ο επιχειρηματίας συμμετέχει σε εταιρείες που είχαν εμπλακεί και στο σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς και της Libra Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του Φέλιξ Μπίτζιου, ενώ είχαν δεσμευτεί τα περιουσιακά του στοιχεία για μια τριετία. Τελικά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε και τα περιουσιακά στοιχεία αποδεσμεύτηκαν.

Ο Φέλιξ Μπίτζιος «είχε και διατηρεί την πεποίθηση ότι με τα χρήματα τακτοποιούνται τα πάντα» υπογραμμίζει στην αγωγή της η πρώην σύζυγός του, η οποία τον κατηγορεί ότι μετά το χωρισμό τους έδωσε σ’ αυτήν και τα παιδιά τους –ως δάνειο- 1,5 εκατ. ευρώ, αν και κατά τη διάρκεια του γάμου τους είχε συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με την Ήρα Μαρία Σνάιντερ, ο Φέλιξ Μπίτζιος έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα δίπλα στον πατέρα της ο οποίος ήταν εύπορος επιχειρηματίας.

Τι συνέβη με το δάνειο

Η πρώην σύζυγος του Φέλιξ Μπίτζιου εξηγεί στην αγωγή της και τους λόγους για τους οποίους οι ελληνικές Αρχές θα έπρεπε να ασχοληθούν με το θέμα, παρότι είναι μια προσωπική τους συμφωνία.

Όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», «τα χρήματα αυτά μας τα δάνεισε μια από τις εταιρείες του για λόγους φορολογικούς όπως ισχυρίστηκε άνευ εγγυήσεως», ενώ συμπληρώνει πως «το δήθεν δάνειο που σύναψα με την παντελώς άγνωστή μου εταιρεία Boritaco Holdings Limited με έδρα την Κύπρο δεν ήταν δάνειο, αλλά καταβολή δόσεως χρημάτων έναντι οφειλής του εναγόμενου αναγνωρισθέντων προφορικώς ενώπιον μαρτύρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Boritaco Holdings Limited αναφέρεται και στο πόρισμα – φωτιά της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2017, για όσα είχαν γίνει τότε στην Τράπεζα Πειραιώς αναφορικά με την υπόθεση Libra Group.

Οπως αναφέρει ο όμιλος Libra «έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Μπίτζιου και συνεργατών του από το 2019 για ανεξάρτητα ζητήματα και η σχετική αγωγή εκκρεμεί προς εκδίκαση ενώπιων των δικαστηρίων της Κύπρου».

Η κυρία Σνάιντερ συμπληρώνει ότι το ποσό που είχαν συμφωνήσει οι δύο πρώην σύζυγοι ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ. Ποσό που δύσκολα θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος που μέχρι το 2016 βιοποριζόταν ως μισθωτός, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Η αγωγή από την πλευρά της Ήρα Μαρίας Σνάιντερ έγινε όταν ο Φέλιξ Μπίτζιος έπαψε να πληρώνει τις δόσεις που είχαν συμφωνήσει, με τη Δικαιοσύνη να βρίσκει βάσιμους τους ισχυρισμούς της και να δεσμεύει ολόκληρη την περιουσία του Φέλιξ Μπίτζιου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποιος είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος

Ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος έγινε ευρέως γνωστός καθώς συνδέθηκε το όνομά του με την εταιρεία Intellexa A.E., που διαθέτει το λογισμικό κατασκοπείας Predator. Για το συγκεκριμένο spyware ο Μπίτζιος από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021 είχε οριστεί αναπληρωματικός σύμβουλος και διαχειριστής στις Intellexa, Apollo Technologies και Hermes Technologies (επίσης σχετιζόμενες με το Predator). Οι Μπίτζιος, Λαβράνος και ο τέως διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδης, φέρεται να είχαν ενεργό ρόλο στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Μπίτζιος φέρεται να έχει ενεργό ρόλο και στην εταιρεία KRIKEL προμηθεύτρια εταιρεία της ΕΥΠ και η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της TVXS:

«Αρχικά δείχνουν το πως στις αρχές Οκτωβρίου 2017 οι Λαβράνος και Μπίτζιος προετοίμασαν την τοποθέτηση του Πολωνού Pelczar Stanislaw ως εκπροσώπου της ENEROSS HOLDINGS LIMITED και διαχειριστή της KRIKEL. Σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η πώληση της KRIKEL από την Κρητσωτάκη στην ENEROSS έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 2017. Ηλεκτρονικές επικοινωνίες της 3ης Οκτωβρίου 2017 και 9ης Οκτωβρίου 2017 που έχουν περιέλθει σε γνώση του TVXS μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας, δείχνουν ότι οι Λαβράνος και Μπίτζιος λάμβαναν γνώση των νομιμοποιητικών εγγράφων του Πολωνού δικηγόρου Pelczar Stanislaw, προκειμένου να τον τοποθετήσουν ως διαχειριστή της KRIKEL, κάτι που έγινε στις 13/10/2017. Δηλαδή οι Λαβράνος και Μπίτζιος είχαν ενεργή συμμετοχή στην τοποθέτηση του Πολωνού δικηγόρου.

»Στην πρώτη επικοινωνία της 3ης Οκτωβρίου 2017 ο Μπίτζιος ενημερώνει τον Λαβράνο για mail του Πολωνού με το οποίο τους γνωστοποιούσε τα στοιχεία του διαβατηρίου του και τα στοιχεία της κυπριακής του έδρας. Στο εν λόγω mail ο Pelczar Stanislaw ανέφερε ακόμη: «Ενημερώστε με εάν θα είστε διαθέσιμοι να συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα όταν θα είναι καλύτερο για εσάς». Στη δεύτερη επικοινωνία στις 9 Οκτωβρίου 2017 ο κ.Μπίτζιος στέλνει στον κ.Λαβράνο δύο mail του Πολωνού.

»Στο πρώτο που κοινοποιείται στις 8:19 το πρωί εμπεριέχονται το Lease Αgreement του Πολωνού δικηγόρου στην Κύπρο, το βιογραφικό του και τα στοιχεία του διαβατηρίου του. Το εν λόγω mail συνοδεύεται με σχόλιο του Μπίτζιου προς το Λαβράνο που αναφέρει σε Greeklish τη φράση «άμεση εξυπηρέτηση». Στο δεύτερο mail, που στέλνεται στις 3:11 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Λαβράνος ενημερώνεται από τον Μπίτζιο για το ελληνικό ΑΦΜ του Πολωνού. «Αγαπητέ Φέλιξ, επισυνάπτεται ο ελληνικός ΑΦΜ μου με τα ονόματα των γονιών μου. Χαιρετισμούς. Στάνισλαβ», αναφέρεται στο επίμαχο mail».

Το Tvxs επικαλείται κι άλλα στοιχεία που δείχνουν πως ακόμη και το 2018 ο κ.Μπίτζιος είχε ενεργή ανάμιξη στην KRIKEL του κ.Λαβράνου. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Απρίλιο του 2018 η KRIKEL επιθυμούσε να αποκτήσει με leasing εταιρικά οχήματα.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών