Πρωτοφανή άνοδο, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει ακόμη και τριπλασιασμό της κίνησης, σημειώνουν τα ταξίδια με ΚΤΕΛ μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Η διακοπή της λειτουργίας των τρένων ωθεί τους επιβάτες στην αναζήτηση εισιτηρίων για υπεραστικά λεωφορεία και πολλοί πιστεύουν πως η «άνθηση» των ΚΤΕΛ θα είναι παρατεταμένη, καθώς η ψυχολογία του κοινού θα αργήσει να αποκατασταθεί.

Τριπλασιασμό της ζήτησης στα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης. «Οι ανάγκες του κόσμου εξυπηρετούνται πλέον από τα ΚΤΕΛ και το αεροπλάνο.

Εμείς καλύψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό όσων επέλεγαν το τρένο λόγω της ανταγωνιστικής τιμής του εισιτηρίου. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο η ζήτηση έχει ανέβει κατά περίπου τρεις φορές. Για τον λόγο αυτόν αυξήσαμε τα τηλεφωνικά κέντρα που εξυπηρετούν τον κόσμο και έχουμε πολλαπλασιάσει τα δρομολόγια: Από 18 δρομολόγια που είχαμε ημερησίως, πλέον έχουμε 30, ενώ τις ημέρες αιχμής, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έχουμε 45 δρομολόγια.

Είναι θετικό ότι είχαμε την υποδομή να αντεπεξέλθουμε στην αυξημένη ζήτηση» επισημαίνει ο Σ. Τσόλης. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ Λάρισας, από όπου τις τελευταίες ημέρες συχνά φεύγουν δύο λεωφορεία ταυτόχρονα για το ίδιο δρομολόγιο και κάποιες ημέρες ακόμη και τρία.

Οι θέσεις για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Κατερίνη είναι περιζήτητες καθώς η ζήτηση έχει υπερδιπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι ενδεικτικό πως το τηλεφωνικό κέντρο στα ΚΤΕΛ Λάρισας είχε μπλοκάρει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς δεχόταν 60-70 κλήσεις ανά λεπτό για κρατήσεις εισιτηρίων. Την αυξημένη κίνηση στο δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης. «Μιλάμε για αύξηση της τάξεως του 60%-70% σε σχέση με πριν» λέει.