Πρώην στέλεχος της Lehman Brothers πριν από τη κατάρρευση της τράπεζας το 2008, είναι Διευθύνων Σύμβουλος Διοίκησης της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με το Fox Business.

O Jospeph Gentile εργάστηκε ως Οικονομικός Διευθυντής στην Global Investment Bank της Lehman Brothers. Ο Τζεντίλ έφυγε από τη Lehman το 2007, μόλις ένα χρόνο πριν χρεοκοπήσει.

Σάλος στα social media

Σάλος ξέσπασε στο διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη.

«Αυτό είναι πραγματικά ασυνήθιστο», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Όλα έχουν αρχίσει να βγάζουν νόημα τώρα», πρόσθεσε κάποιος άλλος.

Στις 20 κορυφαίες τράπεζες

Πριν από την ανάληψη του ελέγχου της SVB από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), η τράπεζα αποκάλυψε αυξανόμενες απώλειες και οι μετοχές έπεσαν κατακόρυφα περισσότερο από 60%.

Η τράπεζα βρισκόταν στη μέση μιας κρίσης ρευστότητας, αφού ανακοίνωσε σχέδια για πώληση μετοχών 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ελάχιστο όμως ενδιαφέρον.

Η Silicon Valley Bank «έκλεισε» το πρωί της Παρασκευής από τις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια και τέθηκε υπό τον έλεγχο της FDIC.

Σύμφωνα με την FDIC, η SVB ήταν μεταξύ των 20 κορυφαίων αμερικανικών εμπορικών τραπεζών, με 209 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό στο τέλος του 2022.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα που κλείνει στις ΗΠΑ από το 2008.

Lehman Brothers

Την περίοδο της κατάρρευσής της, η Lehman ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στις Ηνωμένες Πολιτείες με 25.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Είχε 639 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 613 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις.

Ο επενδυτής και σταρ της εκπομπής «Shark Tanκ» Kevin O’Leary αντέδρασε στην κατάρρευση του SVB στο «Your World with Neil Cavuto», κατηγορώντας για την κατάρρευση την κακή διαχείριση.

«Οι τράπεζες καταρρέουν συνεχώς λόγω διαχειριστικώ νλαθών. Αυτό συμβαίνει», δήλωσε ο O’Leary. «Χρειάζεστε λοιπόν διαφοροποίηση, όχι μόνο των συμμετοχών σας όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του χαρτοφυλακίου. Χρειάζεστε θεσμική διαφοροποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά.