Στους 57 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ωστόσο μια πληροφορία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας υπογραμμίζει ότι το μέγεθος της τραγωδίας θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μια απόφαση που πήρε η σταθμάρχης των Νέων Πόρων αποδείχθηκε καθοριστική ώστε να μην θρηνήσουμε ακόμη περισσότερα θύματα.
Με βάση το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η σταθμάρχης των Νέων Πόρων έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε στον σταθμό των Νέων Πόρων ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα. Μέσα στα βαγόνια του προαστιακού επέβαιναν 62 άτομα.
Αν η σταθμάρχης αποφάσιζε να περιμένει τον προαστιακό και να του δώσει – όπως συνηθίζεται – προτεραιότητα έναντι του εμπορικού, η σύγκρουση θα είχε γίνει ανάμεσα στα δύο επιβατικά τρένα. Τότε, τα θύματα είναι δεδομένα ότι θα ήταν πολύ περισσότερα.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

- Μουντιάλ 2026: Γιατί το Instagram του Ολίσε γέμισε με φωτογραφίες που μοιάζουν τραβηγμένες το 1970 (pics)
- Φόροι, 72 δόσεις και ακρίβεια στο τραπέζι: Κοινωνικό διάλογο με εκπροσώπους της αγοράς ενόψει ΔΕΘ εγκαινιάζει το ΥΠΕΘΟΟ
- Δολοφονία Β. Νέστορα: Τα κινητά των τριών συλληφθέντων θα «μιλήσουν» – Αντέδρασαν έντονα όταν οι Αρχές τα κατέσχεσαν







