Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων, οι πολίτες ζητούν τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται ενώ τις τελευταίες ώρες απασχολεί την επικαιρότητα και το θέμα της αναρρωτικής άδειας που ζήτησε και πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ λίγες μόλις ώρες μετά το δυστύχημα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε στο MEGA την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ τόνισε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ΕΔΕ.

«Έχουμε έναν επόπτη που μετά το δραματικό συμβάν ζητά αναρρωτική άδεια. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί προβληματισμούς ότι πρέπει να ελεγχθεί. Η αναρρωτική άδεια δεν συνδέεται με ένα αιφνίδιο γεγονός, αλλά με κάποιους πόνους μυοσκελετικούς».

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα που οδηγούν και στην έρευνα. Φαίνεται να έχει εξεταστεί από Διευθυντή Κλινικής, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ημέρα να εφημερεύει στο εξωτερικό ιατρείο. Φαίνεται να έχει εξεταστεί χωρίς να έχει τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Φαίνεται ότι εξετάζεται και πιστοποιείται ότι έχει κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Διευθυντή εκδίδει μία γνωμάτευση για 30 ημέρες αδείας χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη, μία ακτινογραφία, αξονική ή μαγνητική», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν έχει δοθεί αναρρωτική άδεια χωρίς να τηρούνται κανόνες της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

«Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συγγενείς των θυμάτων θα προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους.

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε  ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε πως οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την υποστήριξη ψυχολόγων, ενώ τόνισε πως οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», είπε.