Τις πρώτες δηλώσεις μετά την αθώωσή της από το Ειδικό Δικαστήριο έκανε η Ελένη Τουλουπάκη.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κρίθηκε σήμερα ομόφωνα αθώα από τους 13 ανώτατους δικαστές για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, που την οδήγησε στο εδώλιο, για την υπόθεση Novartis.

«Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης. Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφασή του αποκατέστησε την αλήθεια», δήλωσε η Ελένη Τουλουπάκη.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, η κυρία Τουλουπάκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, γίνεται άλλη μια φορά φανερό ποσό σημαντική είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την δικαίωση εκείνων που την αναζητούν».

Και προσέθεσε πως «εκείνοι που προσπάθησαν να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν επεδίωξαν τίποτα λιγότερο από το να αυθαιρετούν χωρίς περιορισμούς».

«Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα! Γι’ αυτό υπόσχομαι ότι θα μείνω όρθια», τόνισε η Ελένη Τουλουπάκη.

Ένοχος για δύο παραβάσεις καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο παραβάσεις καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο.

Αντιθετα, οι ανώτατοι δικαστές κήρυξαν αθώο ομόφωνα τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και αθώο, επίσης κατά πλειοψηφία, για άλλες τρεις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.