Εννέα μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ισόβια και επιπλέον εντεκάμισι χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Χωρίς ελαφρυντικά

Επιπλέον κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς που αφορούσε το κουτάβι, την αγαπημένη Ρόξι που είχε «υιοθετήσει» η Καρολάιν και για ψευδείς καταγγελίες στις αρχές, αδίκημα που αφορά στην προσπάθειά του να εμφανίσει την εγκληματική του πράξη ως ληστεία μετακυλίοντας το βάρος της ποινικής ευθύνης για το έγκλημα του σε άγνωστους δράστες.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει επίσης ομόφωνα, μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου πιλότου για την αναγνωρίσει ελαφρυντικών.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές μέχρι το έγκλημα που διέπραξε, είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα όμως που δικάστηκε έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω ότι ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είχε πει αγορεύοντας η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Την αγαπούσα αλλά.. τη σκότωσα

Απολογούμενος στο πρώτο δικαστήριο ο συζυγοκτόνος κατέθετε για 10 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων προσπάθησε να πείσει… πόσο πολύ αγαπούσε την Καρολάιν -την οποία σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια-, πόσο πολύ έχει μετανιώσει που τη δολοφόνησε, αλλά και που άφησε την κόρη τους χωρίς μητέρα.

Παράλληλα, επέμεινε ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και πως δεν μπορεί να βρει λογική στις πράξεις του.

Αμέσως μετά την πρωτόδικη καταδίκη του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άσκησε όπως είχε δικαίωμα έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης ελπίζοντας, όπως όλοι οι κατηγορούμενοι, ότι σε δεύτερο βαθμό μπορεί να έχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Εφετείου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον κατηγορούμενο αλλά και για τους συγγενείς της Καρολάιν που περιμένουν δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία για τον άνθρωπο που τους στέρησε την κόρη τους και τη μητέρα από την εγγονή τους Λυδία.