Τελεσίγραφο προς τους managers της στέλνει η Facebook, ζητώντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, να εργαστούν αλλιώς να αποχωρήσουν.

Η Meta Platforms Inc. ζητά από πολλούς από τους διευθυντές της να εργαστούν σε συγκεκριμένα πόστα ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία καθώς προσπαθεί να γίνει πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο Bloomberg.

Ενέργεια: Πώς απέτυχαν τα σχέδια του Πούτιν να εκβιάσει την Ευρώπη με το φυσικό αέριο

Η διαδικασία είναι γνωστή εσωτερικά ως «ισοπέδωση», όπως αναφέρεται. Διευθυντές ανώτερου επιπέδου μοιράζονται τη συγκεκριμένη οδηγία με τους υφισταμένους τους ξέχωρα από τις τακτικές αξιολογήσεις απόδοσης της εταιρείας που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπαν  άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας ένα θέμα που δεν ήταν δημόσιο.

Οι απολύσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως η Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της τον Νοέμβριο κατά το πρώτο μεγάλο κύμα απόλυσεων. Κατά τους μήνες που ακολούθησαν, το προσωπικό αντιμετώπισε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο μελλοντικών περικοπών, σύμφωνα με άτομα τα οποία μίλησαν στο Bloomberg. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εξήγησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας αυτόν τον μήνα ότι εξακολουθούσε να αισθάνεται ότι ο οργανισμός ήταν πολύ αργός και «φουσκωμένος». Ονόμασε το 2023 «Έτος Αποδοτικότητας» και υποσχέθηκε να περικόψει τα μεσαία στελέχη και τα έργα που υπολειτουργούν.

Ο τρέχων γύρος περικοπών θέσεων εργασίας θα είναι πιο αργός, θα υλοποιηθεί σε ατομική βάση (όχι με ομαδικές απολύσεις). Μερικοί υπάλληλοι της Meta είπαν ότι ένιωσαν ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη δεδομένου ότι ο οργανισμός περιλαμβάνει ορισμένες ομάδες που ανταγωνίζονται για την επίτευξη παρόμοιων στόχων και διευθυντές που επιβλέπουν μόνο έναν ή δύο υπαλλήλους, σημείωσαν οι ίδιοι άνθρωποι, με τη Meta να αρνείται να σχολιάσει.

Το σχέδιο του Ζάκερμπεργκ για έναν πιο ευέλικτο οργανισμό βοήθησε την τιμή της μετοχής να ανακάμψει από το 2022, το οποίο ήταν η χειρότερη χρονιά της. Μέχρι στιγμής, είναι πάνω από 56% μέχρι στιγμής φέτος.