Συλλαλητήριο «ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου ‘George W. Bush’ στο λιμάνι του Πειραιά και στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, το πρωί του Σαββάτου.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά, με κυρίαρχα τα συνθήματα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. W. Bush».

Νωρίτερα στην πλατεία Κοραή, ο Νίκος Αμπατιέλος, σημειώνοντας την – για δεύτερη φορά – άφιξη του συγκεκριμένου αεροπλανοφόρου και, εντός του επόμενου διαστήματος, αυτήν του γαλλικού αεροπλανοφόρου ‘Charles de Gaulle’, στην Κρήτη, είπε ότι «η άφιξη αυτής της τεράστιας δύναμης πυρός είναι η φυσική συνέχεια της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς και η συνέχεια και κλιμάκωση και της ελληνικής εμπλοκής σε αυτή».

Και υποστήριξε πως «το λιμάνι του Πειραιά συγκαταλέγεται σε λίστα των ΗΠΑ με σημεία της ελληνικής επικράτειας, κρίσιμης γι’ αυτές σημασίας, όπου έχουν ανθρώπους τους και στα οποία θέλουν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και τι κάνει», προσθέτοντας ότι μέσα στο λιμάνι του Πειραιά «έχει αναπτυχθεί, μια ανάσα από τους Κινέζους της COSCO, το κλιμάκιο της Διοίκησης Χερσαίων Αναπτύξεων και Διανομών των ΗΠΑ».

«Επικίνδυνη η ελληνική εμπλοκή στην Ουκρανία»

Ο Ν. Αμπατιέλος, αναφερόμενος στην ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «φτάσαμε σήμερα να συζητάμε την αποστολή S-300, ακόμα και αρμάτων μάχης Leopard, ενώ η πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του πολέμου φαίνεται ότι πάει παραπέρα, με την κυβέρνηση να προετοιμάζει πλέον και έμψυχο δυναμικό, όπως αποκάλυψε χτες ο Ριζοσπάστης».

Τόνισε ότι απέναντι σε όλα αυτά, «η μόνη επιλογή είναι η κλιμάκωση του αγώνα για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, για καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους φονιάδες των λαών, για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, για να σταματήσει η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού».

«Να μην τολμήσουν να στείλουν φαντάρους ή στρατιωτικό προσωπικό εκτός συνόρων. Να γυρίσουν πίσω όσοι σήμερα βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «στήριξαν με χέρια και με πόδια την επικίνδυνη εμπλοκή», τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός την «πληρώνει πολύ ακριβά», καθώς δεν έχει στόχο την ευημερία και την ασφάλειά του, αλλά «την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή, για να παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία των πολέμων».

«Το λιμάνι του Πειραιά είναι λιμάνι του λαού και όχι ορμητήριο του ιμπεριαλισμού. Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί από τον Πειραιά και όλη τη χώρα», κατέληξε στην ομιλία του.