Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Ελλάδιος, ο 23χρονος πρώην τρόφιμος στη δομή «Κιβωτός του Κόσμου», ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου προσέγγισε αυτοβούλως τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του MEGA, LIVE NEWS, ζητώντας να μιλήσει για τα όσα βίωσε μέσα στη δομή, γεννώντας ερωτήματα πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή μέσα σε λίγους μήνες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ελλάδιος είχε κάνει τρομερές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή, ωστόσο 2,5 μήνες μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Καλύτερα να ήμουν φυλακή παρά στην «Κιβωτό». Καλύτερα να ήμουν εκεί», έλεγε ο Ελλάδιος τον Δεκέμβριο. «Ήμασταν 14 ετών και δουλεύαμε μέσα στην «Κιβωτό». Δηλαδή καλύτερα στη φυλακή παρά στην «Κιβωτό» κύριε Ευαγγελάτε», υποστήριζε.

Μάλιστα τότε μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο LIVE NEWS είχε καταγγείλει σωματική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από ιθύνοντες της δομής φιλοξενίας ανηλίκων «Κιβωτός του Κόσμου».

«Εμένα με έχουν χτυπήσει δυο φορές μέσα στην «Κιβωτό». Εγώ λέω καθαρά με ονόματα γιατί δεν κρύβομαι», έλεγε τότε και είχε προθυμοποιηθεί να δείξει πού ήταν το γνωστό διαμέρισμα κολαστήριο της «Κιβωτού», στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.

«Εδώ είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω ζήσει πραγματικά. Κι αν θέλετε να κατεβούμε γιατί αρχίζω και τα ενθυμούμαι και στεναχωριέμαι τζάμπα γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Τέλος, υποστήριξε ότι οι κάδοι που έδειχνε στην εκπομπή ήταν το μέρος που κατέληγαν οι δωρεές στην «Κιβωτό».

«Βλέπετε δύο κάδους. Αυτοί γεμίζανε μαύρες σακούλες. Όλα ρούχα».

Κι ως μια τελευταία πινελιά, στον αέρα, ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά ακόμη και για την παραβατική του συμπεριφορά πριν από μερικά χρόνια που τον οδήγησε στη φυλακή.

«Έκατσα σε μια φυλακή για τρία χρόνια. Πήρα τον πατέρα Αντώνιο μέσα από τη φυλακή του λέω «έχω μπλέξει». Θέλω να με βοηθήσετε, να μου δώσετε μια ευκαιρία σαν παιδί να βγω. Να σταθώ στα πόδια μου και μου απάντησε… «μη με πάρεις τηλέφωνο και δεν σε ξέρω».

Ο Ελλάδιος δηλώνει πώς χρηματίστηκε

Αυτός ο άνθρωπος σήμερα κάνει στροφή 180 μοιρών. Κάνει το άσπρο μαύρο και φτάνει στο σημείο μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» να πει πως χρηματίστηκε για να πει όσα είπε.

«Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες», δήλωσε.

Τα  απειλητικά μηνύματα και τα αποκαλυπτικά SMS

Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Ελλάδιος άρχισε να στέλνει μηνύματα στο LIVE NEWS ζητώντας χρήματα, αρχικά παρακλητικά:

SMS MESSENGER

«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια».

Στην συνέχεια όλο και πιο πιεστικά:

«Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε».

Ώσπου έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές:

«Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα «πούμε».

Τα «καλέσματα» μέσω Facebook

Λίγες μέρες αργότερα, ανώτατο στέλεχος της «Κιβωτού» και σήμερα κατηγορούμενος, κάνει ένα άνοιγμα μέσω του Facebook ζητώντας μάρτυρες υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου.

«Αγαπητοί φίλοι της «Κιβωτού του κόσμου» και του πατέρα Αντώνιου. Η διαδικασία σύνταξης του υπομνήματος και η συλλογή μαρτυριών έχει αρχίσει. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να αποστείλουν ένα κείμενο στη διεύθυνση αυτή».

Και ω του θαύματος, ένας… μάρτυρας υπεράσπισης βρέθηκε.

«Ούτε με έχουνε χτυπήσει, ούτε μου έχουν κάνει κάτι κακό, ίσα ίσα μας έδωσαν αγάπη», λέει σήμερα ο Ελλάδιος.

«Παρακαλώ μην κατακρίνουμε και αποθαρρύνουμε τον Ελλάδιο. Έστω και λίγο αργά, έκανε το σωστό και φέρθηκε γενναία», γράφουν στο Facebook πλέον για τον πρώην τρόφιμο της δομής.

Νομικές κινήσεις από το LIVE NEWS

Προκαλεί λοιπόν γνήσια απορία, γιατί αίφνης ο νεαρός άρχισε να αραδιάζει ασύστολα ψεύδη και από ποιον πήρε στα αλήθεια λεφτά για να το κάνει.

Το LIVE NEWS πάντως έχει ήδη κινηθεί νομικά, ενώ διαθέτει πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν την κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμιση τόσο από τον 23χρονο, όσο και από το site που εξαρχής έχει σταθεί στο πλευρό του κατηγορούμενου ιερέα.