Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου, στο Λίβερπουλ.

Το τραγούδι του «What They Say» είναι δική του σύνθεση και συνδυάζει πολλά είδη μουσικής. «Είναι μια μπαλάντα, που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ένας ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους», είπε στην ΕΡΤ ο νεαρός καλλιτέχνης και αποκάλυψε ότι το κομμάτι γράφτηκε τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 14 ετών όταν περνούσε μια αγχώδη κατάσταση.

Ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το όνομα του Βίκτωρα δεν είναι γνωστό στο κοινό, καθώς είναι μόλις 16 ετών και τώρα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μουσική. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Fake Club», στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους και έκανε την παραγωγή.

Μαθήματα πιάνου, φωνητικής και κιθάρας

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα 11 του άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος «μονομάχησε» στην τελική φάση με το  «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον 67ο Διαγωνισμό Μουσικής.

Το τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση πάρθηκε από δύο Επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον τελικό της Εurovision, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Ειδικότερα, κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.