Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη δράση συμμορίας κλεφτών που τις τελευταίες 12 ημέρες είχε ρημάξει τη Θεσσαλονίκη και είχε αποσπάσει το ποσό των 228.000 ευρώ από διαρρήξεις και ληστείες που πραγματοποιούσε.

Μάλιστα τη δράση της συμμορίας αποτυπώνει βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το thestival.gr από το τελευταίο τους χτύπημα σε κατάστημα στο εσωτερικό γνωστού εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο διακρίνονται τα μέλη της συμμορίας να έχουν πάρει ένα χρηματοκιβώτιο με 4500 ευρώ. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει πάρει το χρηματοκιβώτιο στην πλάτη και τα υπόλοιπα τρέχουν.

Ο φύλακας τους έχει πάρει στο κατόπι και προκειμένου να τον σταματήσουν και να τον αποθαρρύνουν ένα από τα μέλη της συμμορίας δεν διστάζει να τον ψεκάσει με πυροσβεστήρα.

Πώς έπεσαν στη φάκα των αστυνομικών

Τα τέσσερα μέλη της συμμορίας Ρομά είχαν σχέδιο και ήταν γρήγοροι, ωστόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι και τους τσάκωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ξεκίνησαν τα «χτυπήματά» τους στις 18 Νοεμβρίου του 2021. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έκαναν δύο διαρρήξεις και δύο ληστείες. Διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις βάμβακος στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και στην περιοχή της Χαλκηδόνας από τις οποίες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια με λεία 200.000 ευρώ περίπου.

Λίγες ημέρες μετά λήστεψαν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και πήραν χρηματοκιβώτιο με 25.000 ευρώ. Τελευταίο τους χτύπημα ήταν στο εμπορικό κέντρο με τη συνολική λεία των λήστών να φτάνει των 228.000 ευρώ από διαρρήξεις και ληστείες.