Ο ρόλος του Θανάση στη «Γη της ελιάς» του Mega εμφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και στα επεισόδια όπου πρωταγωνίστησε μέχρι και τον Οκτώβριο πρόλαβε να αναστατώσει τους ήρωες της σειράς. Αυτός ο χαρακτήρας λοιπόν, που κινείται με βάση το χρήμα και την καλοπέραση, επέστρεψε για να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του. Αυτή την φορά, ωστόσο, δεν τον υποδύεται ο Αστέριος Πελτέκης αλλά ο Τόνυ Δημητρίου.

Δεν σε απασχόλησε καθόλου το γεγονός ότι μπαίνεις σε μια σειρά που ήδη έχει πάρει τον δρόμο της και ένας άλλος ηθοποιός έχει συστήσει τον ρόλο σου;

Οχι ιδιαίτερα. Κατ’ αρχάς, να πω ότι αντικατέστησα έναν πολύ άξιο συνάδελφο και φίλο. Είχε κάποιο θέμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει, οπότε ήταν χαρά και τιμή μου που το πρότειναν σε εμένα. Σαφώς ο κάθε ηθοποιός αντιμετωπίζει ή έχει τη δική του οπτική πάνω σε έναν χαρακτήρα. Ομολογώ ότι δεν είχα δει τα επεισόδια στα οποία έπαιζε ο Αστέριος. Διαβάζοντας τα σενάριο, τον ρόλο τον αντιμετώπισα με τον δικό μου τρόπο και το διασκέδασα, πρέπει να πω.

Τον ρόλο του Θανάση πώς τον αντιμετωπίζεις;

Είναι ένας απατεωνίσκος, με μια δόση χιούμορ. Καταφερτζής. Δεν είναι εγκληματίας. Εγώ βρήκα αρκετά διασκεδαστική την γκάμα ιδεών που έχει αυτός ο άνθρωπος για να βγάζει εύκολα χρήματα. Θα δείτε στη συνέχεια ότι εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες και τα «θέλω» των άλλων για τη βολή του και για να βγάλει κάποια εύκολα χρήματα. Εγώ προσπάθησα να του δώσω μια χαριτωμενιά. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις το κοινό να συμπαθήσει έναν απατεώνα. Στα επόμενα επεισόδια χοντραίνει το παιχνίδι με τον Θανάση, αν και ο ίδιος δεν είναι πάρα πολύ άνετος με αυτό. Θέλει όμως να βγάλει χρήμα και παίρνει ρίσκα.

Εχουν ενδιαφέρον για εσένα αυτοί οι ρόλοι που ακροβατούν μεταξύ καλού και κακού;

Ναι, με ιντριγκάρουν πάρα πολύ. Πάντα προσπαθώ να βρω το κίνητρο του κάθε χαρακτήρα. Τον αντιμετωπίζω με αγάπη και προσπαθώ να τον αγαπήσω, να τον καταλάβω, να βάλω βέβαια κι ένα κομμάτι του Τόνυ σε αυτόν. Αυτούς τους ρόλους τους βρίσκω πιο ενδιαφέροντες από έναν mainstream χαρακτήρα στον οποίο αμέσως βλέπεις τις προθέσεις του. Εχω την ευλογία στα 30 χρόνια που κάνω τηλεόραση να υποδυθώ πάσης φύσεως χαρακτήρες, από κωμωδία μέχρι δράμα. Εχω παίξει από τον δολοφόνο μέχρι το θύμα, τα πάντα. Και μου αρέσει που ο κάθε σκηνοθέτης με βλέπει σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Εχει ενδιαφέρον.

Πλέον ποια σχέση έχεις με την τηλεόραση;

Αγαπώ την τηλεόραση για πολλούς λόγους, πέραν του οικονομικού. Γιατί καλώς ή κακώς δεν ζει όλος ο κόσμος στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για να μπορεί να πάει σε ένα θέατρο να δει τους ηθοποιούς από κοντά. Υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες σε απομονωμένα χωριά που η μόνη τους χαρά είναι να δουν μια σειρά και λίγο να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Οπότε με τιμάει να είμαι επιλογή τους και να τους διασκεδάζω αυτούς τους ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται. Γιατί πολλές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Υπάρχουν νησιά, βουνά, χωριά που όταν πέσει το φως του ήλιου ο καθένας είναι σπίτι του και η μόνη του χαρά ή διασκέδαση είναι η τηλεόραση. Για αυτούς δουλεύουμε.

Εκτός από τη «Γη της ελιάς», ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνω τα γυρίσματα μιας άλλης σειράς όπου πρωταγωνιστώ, τα «3 μίλια» στο Star. Παράλληλα, έχω ένα μαγαζί στο Περιστέρι (Σεβαστείας 5), το «Cashew», ένα γκουρμέ ξηροκαρπάδικο. Ανοιξε τον Οκτώβριο του 2020, έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή και είναι μια εναλλακτική για εμένα όταν δεν ασχολούμαι με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Πολύς κόσμος με βλέπει εκεί κάθε μέρα και έρχεται να μου πει για τη «Γη της ελιάς», αν και προς το παρόν έχω παίξει σε μόνο 4 επεισόδια. Από ό,τι μου έχουν δώσει να καταλάβω, τους έχει αρέσει αυτό που κάνω και χαίρομαι πάρα πολύ.