Με την 29χρονη να κρίνεται προφυλακιστέα στη Βέροια, ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 11 μηνών μωρού της, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν η 29χρονη, με διαταραγμένη την ψυχική της υγεία, ενήργησε από μόνη της χωρίς να γνωρίζει κανένας άλλος το σκοτεινό της σχέδιο και να αποκλειστεί η εμπλοκή άλλου προσώπου.  Όπως και να έχει για την ώρα δεν πείθουν οι ισχυρισμοί της ότι ήταν ένα τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις τελευταίες ώρες πριν και μετά το παιδί πνιγεί στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα και πώς η 29χρονη από την πόλη της Βέροιας βρέθηκε μαζί με το μωρό στο φράγμα παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες φαίνεται να υπάρχει ένα κενό στα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, με την 29χρονη να ισχυρίζεται ότι μετέβη στο σημείο με ταξί, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί ο οδηγός, όπως έχει γίνει με τους άλλους δύο που χρησιμοποίησε κατά την μετακίνησή της μεταξύ Αλεξάνδρειας και Βέροιας.

Για τον λόγο αυτό από τις εισαγγελικές αρχές έχει ζητηθεί να εντοπιστεί βινετοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή κατά τις κρίσιμες ώρες.

Παράλληλα έχουν κινηθεί και οι διαδικασίες για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού της 29χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάποια επικοινωνία και με ποιον ή ποιους εκείνες τις ώρες πριν και μετά την εγκατάλειψη του μωρού στο ποτάμι.

Αρνείται την κατηγορία

Πάντως η 29χρονη αρνείται πως πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα και αυτό ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή.

Μιλώντας στο MEGA και στο Live News ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, τόνισε ότι «η εντολέας μου επέμεινε στην αρχική της θέση, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Δεν δέχεται τη φράση «πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα».

«Στην πρώτη της κατάθεση αυτό που αναφέρει είναι ότι διέφυγε της προσοχής της και το παιδί βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στο νερό. Εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα είχε προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ, τον τρόμο της στιγμής και να είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το βρέφος, που έχασε με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο κ. Μπιδέρης.

Φύλλο και φτερό τα social media

Ο κ. Μπιδέρης επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες όσον αφορά τις έρευνες των Αρχών και τον έλεγχο που γίνεται στο κινητό τηλέφωνο και τα social media της 29χρονης.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, κατά τη διάρκεια της απολογίας στον ποινικό της φάκελο υπήρχε συνεχής ροή αποδεικτικών στοιχείων, ενώ ο ανακριτής έχει ζητήσει οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη από τη Βέροια μέχρι το φράγμα του Αλιάκμονα.

Ο δικηγόρος της 29χρονος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η εντολέας του σε ψυχιατρείο, ενώ έκανε λόγο για ένα «πλάσμα σοκαρισμένο» από το θάνατο του παιδιού της.

«Βλέπω ένα πλάσμα σοκαρισμένο, που ειλικρινά κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της», είπε.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Το απόγευμα το Live News έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την 29χρονη να κρατά αγκαλιά το μωρό στη Βέροια λίγη ώρα πριν μεταβεί στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Στο βίντεο, που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, διακρίνεται η γυναίκα να περπατά με το βρέφος στην οδό Θερμοπυλών στο κέντρο της Βέροιας την παραμονή Πρωτοχρονιάς, γύρω στις 14:40.

Είναι τα τελευταία λεπτά της ζωής του παιδιού, λίγο πριν επιβιβαστούν στο ταξί με προορισμό το φράγμα του Αλιάκμονα, εκεί όπου το μωρό βρήκε τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Η μητέρα κατεβαίνει με το μωρό της στην αγκαλιά τη γέφυρα στη Θερμοπυλών ανάμεσα σε άλλους περαστικούς. Έφτασε εκεί με το ταξί που την επιβίβασε, μαζί με το παιδί, από το σπίτι της.

«Την πήρα από το σπίτι της στην Βέροια και την πήγα στην περιοχή Προμηθέα», είπε ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε. «Ήταν πολύ ήρεμη, μια χαρά. Τίποτα το περίεργο. Τίποτα. Κανένα σημάδι. Το παιδί φορούσε ένα μπουφανάκι, αν δεν απατώμαι, με κουκούλα, αυτή που είναι ενσωματωμένη, μαζί με το μπουφάν… Παραμονή, μετά το μεσημέρι», περιέγραψε.

«Σκότωσε το μωρό από εκδίκηση στον σύντροφό της»

Τους λόγους που οδήγησαν την 29χρονη να σκοτώσει το ίδιο της το μωρό προσπαθεί να εξηγήσει ο παππούς της στη Βέροια.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έμενε στο ίδιο σπίτι με την 29χρονη και το μικρό παιδί και εμφανίζεται συγκλονισμένος για όσα έχουν συμβεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση για την αποτρόπαιη πράξη της εγγονής του. «Πιστεύω το έκανε από εκδίκηση στον σύντροφό της. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Αν ήξερα ότι θα γινόταν, θα τη μάζευα. Μου είπε ότι θα πήγαινε το παιδί στην παιδική χαρά, πού να φανταστώ τι θα έκανε;», είπε συντετριμμένος ο παππούς της 29χρονης.

Ο πατέρας του βρέφους σπάει τη σιωπή του

Συγκλονισμένος εμφανίζεται και ο πατέρας του παιδιού. Μιλώντας στο MEGA,  δήλωσε πως ήθελε να το αναγνωρίσει, ενώ η 29χρονη μητέρα του βρέφους πολλές φορές δεν τον άφηνε να το δει. Μάλιστα,ο ίδιος ζήτησε τη συμβουλή δικηγόρου για να χειριστεί την κατάσταση.

«Εγώ ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί. Ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες του παιδιού. Μου επέτρεπε να το βλέπω, αλλά κάποιες φορές μου έλεγε πως τώρα δεν γίνεται και τέτοια. Το έπαιρνα το παιδί στο σπίτι μου τον τελευταίο καιρό, προς τον Οκτώβριο – Νοέμβριο το πήρα 4 με 5 βράδια. Μετά συμβουλεύτηκα δικηγόρο και μου είπε “να προσέχεις, αφού δεν έχεις αναγνωρίσει το παιδί, εάν πάθει οτιδήποτε σε κάποιο ατύχημα, θα είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις που κάνεις”», δήλωσε.

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως το παιδί ήταν καλοταϊσμένο και καλοντυμένο. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω πως ήταν σε αμέλεια τελείως», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον δέκα φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

«Εγώ την έβλεπα μία να είναι καλά, την άλλη να μην είναι καλά. Δεν μπορώ να κρίνω, να πω ότι είχε σοβαρότατα προβλήματα. Δεν ξέρω. Εγώ προσπαθούσα να αναγνωρίσω το παιδί, ήθελα  να αναλάβω τις ευθύνες του παιδιού. Εκείνη δε συναινούσε», επανέλαβε ο πατέρας του βρέφους.