Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Ροντινέι, με τους Πειραιώτες το απόγευμα της Κυριακής να ανακοινώνουν την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο Λατινοαμερικάνος μπακ ήρθε χθες στην Ελλάδα και σήμερα ολοκλήρωσε το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο 30χρονος, ο οποίος μάλιστα χθες το βράδυ βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και παρακολούθησε από κοντά το φιλικό που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι με την Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0), πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε και ανακοινώθηκε και επίσημα από τους πρωταθλητές.

Μια εξαιρετική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που ενισχύεται σημαντικά στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος μπακ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Φλαμένγκο, με την οποία είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ 6 ασίστ), ενώ συνολικά με τη ομάδα της χώρας του είχε 163 ματς, με 6 γκολ και 17 ασίστ.

Φέτος κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και το Κύπελλο Βραζιλίας, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας. Μάλιστα μετά την απίθανη σεζόν που έκανε κλήθηκε από τον Τίτε στην προεπιλογή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως, τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, διότι επιλέχθηκε ο Ντάνι Άλβες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ροντινέι Μαρσέλο ντε Αλμέιντα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τους «ερυθρόλευκους», μέχρι το 2025.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1992, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τη Φλαμένγκο, με την οποία αφού πραγματοποίησε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατέκτησε το Κόμπα Λιμπερταδόρες και ήταν βασικός στον τελικό εναντίον της Ατλέτικο Παραναένσε.

Με τη φανέλα της, από το 2015, έκανε 163 συμμετοχές, έδωσε 17 ασίστ και πέτυχε έξι γκολ. Με την ίδια ομάδα πανηγύρισε το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2019, το Πρωτάθλημα του 2019 και χάρη σε δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το Κύπελλο του 2022.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε παραχωρηθεί στην Ιντερνασιονάλ με τη μορφή δανεισμού, καταγράφοντας 50 συμμετοχές (τρία γκολ, εννέα ασίστ).

Στο παρελθόν πέρασε από ομάδες όπως η Αβαΐ, η Μαρσίλιο Ντίας, η Κορίνθιανς, η CRAC, η Σοσιάλ Εσπορτίβα Βιτόρια, η Πεναπολένσε και η Πόντε Πρέτα. Αποτέλεσε μέλος της προεπιλογής του ομοσπονδιακού προπονητή της Βραζιλίας, Τίτε, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.