Το νέο Santa Fe και το όνομα του δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει πάνω από 20 χρόνια πορείας που πατάει στην καθαρόαιμη κατηγορία των SUV που πλέον εξηλεκτριζονται με ταχείς ρυθμούς . Πάντα στο νέο μοντέλο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η ευρύχωρη καμπίνα και οι εκτός δρόμου επιδόσεις του. Σήμερα, η κορεατική φίρμα προάγει το μοντέλο τις στο εξηλεκτρισμένο πεδίο και το προικίζει με τις πιο σύγχρονες επιταγές συνδεσιμότητας κα με αρωγό την υβριδική τεχνολογία θέτει νέα δεδομένα . Η άνεση του ποντάρει στις δύο εκδόσεις  που προσφέρεται: Μια εξαθέσια και ανεξάρτητα καθίσματα τύπου captains seat στη δεύτερη σειρά και μια πιο πρακτική επταθέσια.

Ξεχωρίζει η χαρακτηριστική φαρδιά μάσκα, τα φωτιστικά LED σε σχήμα Τ, που το κάνουν να διακρίνεται εύκολα στον δρόμο, οι φαρδιές επενδύσεις στους θόλους των τροχών, που συνδυάζονται με αεροδυναμικές ζάντες 19 ιντσών και τα πίσω φώτα με οριζόντια γραφικά

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του  μια οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment και  ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Η ποιότητα είναι πυλώνας στον οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από την φίρμας.

Οι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα από δύο εκδόσεις με υβριδική τεχνολογία που προάγουν την οικονομία καυσίμου με κοινό χαρακτηριστικό τον κινητήρα βενζίνης 1.6 T-GDi και το κιβώτιο αυτόματο 6 σχέσεων.

Η full hybrid εκδοχή συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 44,2 kW, όπου η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 230 ίππους και τα 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται είτε σε δύο είτε σε όλους τους τροχούς. Η τετρακίνητη έκδοση  είναι και αυτή  plug-in υβριδική και σύμφωνα με το εργοστάσιο αποδίδει 265 ίππους και με ροπή των 350 Nm.

Το νέο Santa Fe είναι εξοπλισμένο με ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense. Για πρώτη φορά εξοπλίζεται με τη λειτουργία Highway Driving Assist (HDA), που είναι ένας συνδυασμός Lane Following Assist και Smart Cruise Control, χρησιμοποιώντας αισθητήρες και δεδομένα χάρτη για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας καθώς και την αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Οι τιμές του νέου Hyundai Santa Fe που είναι άμεσα διαθέσιμο ξεκινούν από 50.990 ευρώ.