Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες Γιάννης Σμαραγδής και Γιώργος Αγγελόπουλος, για τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην ταινία «Καποδίστριας», που ετοιμάζει ο γνωστός σκηνοθέτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα δημοσίευμα «αποκάλυψε» πως ο Ντάνος θα συμμετείχε υποδυόμενος τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας.

Το θέμα πήρε σύντομα διαστάσεις. Η «Αλέξανδρος Φιλμς» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για fake news, και στη συνέχεια ο Γιάννης Σμαραγδής σε δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι ο νικητής του Survivor δεν θα πάρει μέρος στην ταινία και αφηγήθηκε τα γεγονότα γύρω από τη γνωριμία τους.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ακολούθως έδωσε τη δική του εκδοχή και εξήγησε τι συνέβη, σημειώνοντας πως «χτύπησε την πόρτα του κ. Σμαραγδή γιατί είχαν μια κοινή επαφή. Δεν είπαμε πολλά πράγματα, ούτε μου πρότεινε να είμαι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης».

«Αν το είχες κάνει τότε…»

Το πρωί της Παρασκευής (11/4) ο σκηνοθέτης μέσω του in προχώρησε σε δήλωση θέλοντας, όπως τόνισε, να βάλει μία τελεία στο θέμα.

Είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Ντάνο: «Με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση πληροφορήθηκα πως αναγνώρισες πως δεν σου έγινε από εμένα πρόταση να υποδυθείς τον Υψηλάντη, στην ταινια Καποδίστριας που ετοιμάζουμε, σε αντίθεση με εκείνους που το κυκλοφόρησαν και διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους περί του αντιθέτου.

Μπαίνω στον πειρασμό να σου θυμίσω πως ως “δάσκαλος” σε παρότρυνα από τη πρώτη στιγμή να το διαψεύσεις. Αν το είχες κάνει τότε θα είχαμε αποφύγει πικρίες, πόνο και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, όλοι μας. Ας είναι… Κύριε Αγγελόπουλε, σου εύχομαι ανέσπερη και απίκραντη να είναι η ζωή σου και καλή επιτυχία στα καλλιτεχνικά σχέδια σου. Τώρα, γιατί έγινε όλο αυτό και ποιους τελικά εξυπηρετεί… είναι κάτι που μόνο ο μέλλοντας καιρός μπορεί να το φανερώσει».