Ήταν προχθές το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις διακοπές του καλοκαιρού. Ήταν επίσης και το πρώτο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και η ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν κάθε άλλο παρά προβληματική. Ωσάν να μην συνέβη τίποτα.

Ο Πρωθυπουργός με το «καλημέρα» έκανε ένα κομπλιμέντο στο μαύρισμα του Μάκη Βορίδη, ένα άλλο κομπλιμέντο για την γραβάτα του Άδωνη Γεωργιάδη και προέτρεψε τους υπουργούς του να βγαίνουν συχνότερα στα κανάλια υπερασπιζόμενοι το κυβερνητικό έργο και να ομιλούν κυρίως πολιτικά. Οι υπουργοί έμαθαν επίσης ότι τα επόμενα υπουργικά συμβούλια έως τις εκλογές θα είναι περισσότερο πολιτικά (θα γίνεται, δηλαδή, όπως κατάλαβαν περισσότερη πολιτική συζήτηση), ότι ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να βλέπει πάλι βουλευτές (και θα τους συναντήσει όλους) και ότι οι περιοδείες του θα συνεχισθούν αν και απομένουν ακόμα εννέα μήνες έως τις εκλογές.

Σήμερα, για παράδειγμα, θα επισκεφθεί την «έδρα» των Καραμαλήδων (λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού στα Ανώγεια), τις Σέρρες, όπου θα εγκαινιάσει τρία έργα. Ενα κλιματικής αλλαγής, δηλαδή τον νέο πυροσβεστικό σταθμό, ένα Παιδείας, δηλαδή σχολείο στο Νέο Σούλι και ένα υγείας (στο νοσοκομείο Σερρών).

Οχι δεν πρόκειται να επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών (όπου υπάρχει και η Οικία του Ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας- την οποία είχε επισκεφθεί στο παρελθόν), αλλά στις Σέρρες θα συναντήσει καινοτόμες επιχειρήσεις, θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα του στην πόλη για να συνομιλήσει με κατοίκους και νεολαίους και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.