Μία μακρά πορεία ζωής, που είχε άδοξο και τραγικό τέλος σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Συγκίνηση και προβληματισμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της – αρχικά, μυστηριώδους – υπόθεσης του θανάτου δύο ηλικιωμένων, που βρέθηκαν νεκροί και σε κατάσταση σήψης από την αστυνομία μέσα στο σπίτι τους, την Πέμπτη.

Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία λόγω δυσοσμίας

Την αστυνομία κάλεσαν λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι κάτοικοι της Κυψέλης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και εισήλθαν στο διαμέρισμα από το οποίο έβγαινε μία άσχημη μυρωδιά, εντοπίζοντας νεκρούς το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Ο άνδρας, 91 ετών, ήταν πεσμένος στο μπάνιο και η γυναίκα του, 90 ετών, βρισκόταν στο δωμάτιο.

Ένοικος της πολυκατοικίας, που μίλησε σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η μυρωδιά ήταν πολύ αισθητή σήμερα, ενώ πριν από δύο μέρες τον ρώτησε κάποιος, που δήλωσε ανιψιός του ζευγαριού, αν τους έχει δει, γιατί δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά του.

«Σήμερα το καταλάβαμε από τη μυρωδιά και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Πριν δυο μέρες, ήρθε κάποιος κύριος που έλεγε πως είναι ανιψιός τους και με ρωτούσε αν έχω δει κάτι, γιατί τηλεφωνούσε και δεν απαντούσε κανείς. Ήταν καλοί άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αιφνίδιοι θάνατοι – Πόσες μέρες πριν πέθαναν

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπήκαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, καθώς ο ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε γυμνός και φέρεται να είχε μώλωπες στο σώμα του.

Ωστόσο, μετά  την μακροσκοπική εξέταση του ιατροδικαστή, Γιώργου Ντιλέρνια, αλλά και τη διερεύνηση στου χώρους του διαμερίσματος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, δόθηκε τέλος στο «θρίλερ» της Κυψέλης.

Όπως προκύπτει, πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία, καθώς ο 91χρονος άνδρας φαίνεται πως απεβίωσε πριν από περίπου 7-8 ημέρες, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο κλιματισμός στο διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Κεδρηνού δεν δούλευε και, πιθανότατα, τις ημέρες του καύσωνα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο ηλικιωμένος να έπαθε θερμοπληξία και να κατέληξε.

Γι’ αυτό και βρέθηκε γυμνός στο χολ του σπιτιού, ενώ οι μώλωπες που φέρεται να είχε στο σώμα πιθανότατα προήλθαν από την πτώση του.

Η γυναίκα έζησε 24ωρα με τον νεκρό σύζυγό της

Όσον αφορά στον θάνατο της 90χρονης, εκτιμάται ότι προήλθε πριν από περίπου 24 ώρες, από όταν την βρήκαν οι αστυνομικοί, κάτι που σημαίνει ότι η άτυχη γυναίκα πέρασε αρκετά 24ωρα μαζί με τον νεκρό σύζυγο της, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι ούτε γι’ αυτόν, ούτε για την ίδια.

Ο μόνος άνθρωπος που αναζήτησε το ηλικιωμένο ζευγάρι, άλλωστε, ήταν ένας ανιψιός τους, ο οποίος, όπως είπε γείτονας, τους αναζήτησε επειδή δεν απαντούσαν στις κλήσεις του.

Να σημειωθεί ότι η 90χρονη γυναίκα εντοπίστηκε με το νυχτικό της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φορούσε τα χρυσαφικά της.

Στον χώρο δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης ή έρευνας, ενώ η αστυνομία άνοιξε την είσοδο με τη συνδρομή κλειδαρά.

Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν έπαιρνε τα φάρμακά του.