Με προπαγανδιστικό τρόπο -ο οποίος δεν εξέπληξε κανέναν- αντιμετώπισε ο τουρκικός Τύπος την υπερψήφιση τροπολογίας από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ για την απαγόρευση αναβάθμισης των F-16 ή πώλησης νέων μαχητικών στην Τουρκία.

Βάσει της τροπολογίας απαγορεύεται η πώληση νέων F16, κιτ εκσυγχρονισμού και αναβαθμισμένης τεχνολογίας στην Τουρκία και σε κάθε οντότητα που σχετίζεται με την Τουρκία. Η απόφαση αυτή μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας με βαρύγδουπους τίτλους του τύπου: «πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι».

«Υπάρχει και υποχώρηση του λόμπι»

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι «πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι», θέτοντας δύο όρους στην Τουρκία για την πώληση των F-16.

Η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει πως «υπάρχει και υποχώρηση του λόμπι».

Με το βλέμμα στην Αμμόχωστο

Τις παλιές καλές ημέρες, όταν η Αμμόχωστος ήταν πολυτελές θέρετρο, θυμούνται στην Τουρκία, ελπίζοντας ότι αυτές οι εποχές θα επανέλθουν.

Μάλιστα, η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει «Όταν ανοίξουμε, όλη η πόλη θα επανέλθουν οι Ferari και οι Jaguar».

Το ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στα πεντάστερα ξενοδοχεία που γέμιζαν από κόσμο, τα θέατρα και τους κινηματογράφους της περιοχής και τα καταστήματα.