O Oλυμπιακός μπήκε με το δεξί στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών, καθώς στο πρώτο παιχνίδι της σειράς απέναντι στον ΝΟ Βουλιαγμένης επικράτησε με σκορ 8-6 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Κυρίαρχο ρόλο στην αναμέτρηση έπαιξαν οι άμυνες των δύο ομάδων, καθώς ήταν από την αρχή ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξε καλύτερη άμυνα, ενώ είχε και σε τρομερή μέρα τον Ζερβεδά, όποιος πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις και βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση της νίκης.

To παιχνίδι άρχισε νευρικά και για τις δύο ομάδες, ενώ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά με τον Γκιουβέτση να απαντά κάνοντας το 1-1. Ο Μουρίκης ξανά στον παίκτη παραπάνω έβαλε μπροστά τους ερυθρόλευκους. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με δύο γκολ στην κόντρα επίθεση και έκανε το σκορ 2-3 με τους Αλαφραγκή και Κουρούβανη. Ο Γκίλλας έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα, όμως ο Σκουμπάκης με τρομερό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 4-3 του πρώτου ημιχρόνου υπέρ της Βουλιαγμένης.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Ζερδεβά να ανεβάζει στροφές και με επί μέρους 2-0 με τέρματα των Μπούσλιε και Δερβίση οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο με το σκορ στο 5-4.

Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων με τους Φιλίποβιτς και Γκίλλα, όμως η Βουλιαγμένη βρήκε και πάλι τον τρόπο να αντιδράσει και μείωσε σε 7-6. Λίγο πριν από την λήξη ο Φιλίποβιτς έκανε το 8-6 για τον Ολυμπιακό που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Άρ. 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-0

Περισσότερα σε λίγο…