Η λέξη «ήρωας» νοηματοδοτείται διαφορετικά από τον καθένα. Όμως ποιος είναι εκείνος που θα μπορούσε να διαφωνήσει με τους ορισμούς της Stoiximan; Το brand συνηθίζει να χρησιμοποιεί τον όρο για να περιγράψει τους αθλητές που μας κάνουν περήφανους, ενώ επιλέγει να αναφέρεται στα παιδιά, δηλαδή τους μελλοντικούς ενήλικες που κάποτε θα αναλάβουν μέσω της πραγματοποίησης των ονείρων τους να κάνουν τη χώρα να μεγαλώσει, ως «μικρούς ήρωες». Και, όπως απέδειξε ξανά τις τελευταίες ημέρες, φροντίζει να τους προσφέρει τα εργαλεία για να γίνουν πράγματι οι ήρωες του αύριο.

Η Κάσος ξέρει να παλεύει

Η Stoiximan και το πρόγραμμα «Μικροί Ήρω ες», το οποίο δημιουργήθηκε από το brand το 2017, ταξίδεψε για ακόμη μια φορά στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, μαζί με τις Μη Κερδοσκοπικές εταιρείες Σύμπλευση και Hopegenesis, τις οποίες στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ άλλων, στόχος ήταν τα εγκαίνια του νέου πολυγηπέδου που χορήγησε η Stoiximan στο νησί της Κάσου, και στα οποία παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος, αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη.

Οι μαθητές της Κάσου – που είχαν ήδη συμπεριληφθεί στη σημαντική δράση «Οι Μικροί ήρωες ταξιδεύουν», στο πλαίσιο της οποίας μαθητές από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας επισκέπτονται την Αθήνα και έρχονται σε επαφή με πλούσια πολιτιστικά και άλλα ερεθίσματα – είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη σπουδαία ελληνίδα αθλήτρια, αλλά και να εκπαιδευτούν από εκείνη σε βασικές τεχνικές της πάλης. Ταυτόχρονα, συμμετείχαν στα ιατρεία που στήνει σε κάθε της επίσκεψη η Σύμπλευση, παρέχοντας δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται. 

Δεν είναι η πρώτη σημαντική χορηγία των Μικρών Hρώων σε νησιά που το έχουν ανάγκη. Προηγούμενες δωρεές περιλάμβαναν μεταξύ άλλων αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τους Λειψούς, Pillars για το λιμάνι της Ηρακλειάς και γήπεδο μπάσκετ για τη Σίκινο και τους Λειψούς.

Η Stoiximan στον αγώνα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας

Τις ίδιες ημέρες, η Stoiximan ταξίδεψε και στους Φούρνους, ένα από τα δέκα ακριτικά νησιά που έχει «υιοθετήσει» μέσω της HOPEgenesis, καλύπτοντας τα έξοδα εγκυμοσύνης των γυναικών που μένουν εκεί, με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Τις ημέρες της παρουσίας της στους Φούρνους, η Stoiximan μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του νησιού – που, κατά κάποιο τρόπο, είναι και δικά της παιδιά, μιας και μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει τη γέννηση 22 μικρών Φουρνιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της άμεσης οικονομικής στήριξης των εγκύων, το brand έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ενώ με τη δράση του έχει συμβάλει στη γέννηση περισσότερων από 55 μικρών ηρώων σε περιοχές της Ελλάδας, που στο παρελθόν είχαν από ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις.

Τα πολλά πρόσωπα των μικρών ηρώων

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» απαρτίζεται από τρεις κατηγορίες δράσεων. Η συνεργασία με τη HOPEgenesis, όπως και εκείνη με τη Σύμπλευση, εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», οι εκπαιδευτικές εκδρομές των ακριτών μαθητών υποστηρίζεται από τη δράση «Οι Μικροί ήρωες ταξιδεύουν», ενώ μια τρίτη δράση με τίτλο «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν» εστιάζει στην ενίσχυση της μάθησης μέσω παροχής δωρεάν εισιτηρίων για μουσεία και εκπαιδευτικά προγράμμα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα.