Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελμαντζίντ Τεμπούν ανακοίνωσε σήμερα τη χορήγηση βοήθειας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Αλγέρι του προέδρου της Μαχμούντ Αμπάς.

«Κατ’ εφαρμογήν των σχετικών ψηφισμάτων του Αραβικού Συνδέσμου, το αλγερινό κράτος αποφάσισε να προσφέρει (στον Μαχμούντ Αμπάς) αυτή την επιταγή για οικονομική συνεισφορά της Αλγερίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Τεμπούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

Η υπόσχεση του Τεμπούν

Ο Τεμπούν δήλωσε επίσης ότι η Αλγερία θέλει να θέσει το παλαιστινιακό ζήτημα στο επίκεντρο της αραβικής συνόδου κορυφής που αναμένεται να  φιλοξενήσει τον Μάρτιο.

Ανακοίνωσε επίσης, σύμφωνα με τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης, ότι η χώρα του σχεδιάζει να φιλοξενήσει «σύντομα» διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν «όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις», μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ της Φάταχ, του κόμματος του  Αμπάς, και της Χαμάς, που έχει την εξουσία στη Γάζα από το 2007.

Η επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς στην Αλγερία πραγματοποιείται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς στο Μαρόκο, η οποία επισφραγίστηκε με μια συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια με το βασίλειο των Αλεβιτών, η οποία προκάλεσε την οργή των Αλγερινών και των Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ