Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τζουζέπ Μπορέλ, εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Σουδάν, όπου εκτυλίσσεται στρατιωτικό πραξικόπημα.
«Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Σουδάν. Η ΕΕ καλεί όλα τα μέρη και τους εταίρους στην περιοχή να βάλουν ξανά στις ράγες την διαδικασία πολιτικής μετάβασης», τόνισε ο κ. Μπορέλ μέσω Twitter.
Στο μεταξύ, ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ Τζέφρι Φέλτμαν εξέφρασε και αυτός τη βαθιά ανησυχία του για το εξελισσόμενο πραξικόπημα στο Σουδάν.
Μέσω του επίσημου λογαριασμού της διεύθυνσης αφρικανικών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Φέλτμαν προειδοποίησε πως η κατάληψη της εξουσίας από τους στρατιωτικούς αντίκειται στη Συνταγματική Διακήρυξη της μεταβατικής κυβέρνησης και θα θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της βοήθειας την οποία προσφέρει η Ουάσινγκτον στη χώρα.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/4): Τα βλέμματα στραμμένα στο ΑΕΚ – Ράγιο Βαγιεκάνο και στο Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο
- Καταρρέει το ρεύμα του Ατλαντικού: Κίνδυνος για βαρείς χειμώνες και ακραία καλοκαίρια στην Ευρώπη
- Στην Ελλάδα το πλωτό παλάτι Four Seasons I – Πρωτοποριακό design και ευφυής τεχνολογία






