Ένταση επικρατεί το βράδυ του Σαββάτου στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα 30 περίπου νεαρών ατόμων Ρομά, καίνε λάστιχα στο δρόμο.

Άμεσα, στο σημείο σπεύδουν εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο πηγαίνει και ο «Αίαντας».

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στα Εξάρχεια, για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών της ΔΙΑΣ και κακοποιών, στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Η εντολή από τον ασύρματο που… αγνοήθηκε

Επιβαρυντικό για τους αστυνομικούς είναι και το νέο στοιχείο που φέρνει το φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» και αφορά την εντολή που φέρεται να πήραν από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για αμέση διακοπή της καταδίωξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, στην Καθημερινή «το περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11.45 μ.μ. από τη λεωφόρο Θηβών στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ. που θεωρήθηκε ύποπτο. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με την καταδίωξη να καταλήγει στην περιοχή του Περάματος.»

» Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», στη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της υπηρεσίας ζήτησε μέσω ασυρμάτου από τους αστυνομικούς να μην συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα και να διακόψουν την καταδίωξή του ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών.»

» Αυτήκοοι μάρτυρες μετέφεραν στην «Κ» ότι ο εκφωνητής έδωσε αρκετές φορές και σε αυστηρό τόνο εντολή καμία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να μην εμπλακεί με το ύποπτο όχημα.»

Ωστόσο όπως επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές των επικεφαλής τους συνέχισαν την καταδίωξη, φτάνοντας να ενημερώσουν «μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων όχι μόνο ότι είχαν εμπλακεί στην ένοπλη καταδίωξη αλλά ότι οι ύποπτοι είχαν εμβολίσει τις μοτοσικλέτες τους καθώς και ότι υπήρχαν τραυματίες, στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.»

Κατόπιν αυτού, συνεχίζει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, «το Κέντρο της Άμεσης Δράσης έστειλε δυνάμεις στο σημείο, ενώ για την εξέλιξη του περιστατικού ενημερώθηκε η ηγεσία της υπηρεσίας.»

Το θέμα απασχολεί έντονα το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., όπως φάνηκε και από την άμεση αντίδραση που υπήρξε για τις ενέργειες των αστυνομικών, λίγη μόνο ώρα μετά το συμβάν.