Η έξαρση των εποχικών ιώσεων ανησυχεί γονείς και παιδιάτρους, καθώς δημιουργείται ένας εκρηκτικός συνδυασμός με τον κοροναϊό.

Η 11χρονη Μαρία είναι ένα από 8.500 παιδιά που νόσησαν με κοροναϊό από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

«Δεν μπορώ να πω ότι το πέρασε και τόσο light όσο περίμενα για παιδί της ηλικίας της» , δήλωσε η μητέρα της. «Η μικρή πέρασε 1 εβδομάδα με υψηλό πυρετό και βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο».

«Όλη τη μέρα αυτό το πράγμα 38,3 πήγαινε 37,4. Και από 37,9 στο 38,6. Μια εβδομάδα ναι. Από Σάββατο έως και το Σάββατο το επόμενο».

Ο υψηλός πυρετός όμως δεν ήταν αυτός που ανησύχησε την μητέρα του παιδιού.

«Μέχρι τότε έκανε τον πυρετό αλλά το παιδί έτρωγε κανονικά. Ήταν ζωηρό μέσα στο σπίτι, είχε πολύ όρεξη. Ξαφνικά το παιδί έχασε τις δυνάμεις του, δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Και ήθελε να κοιμάται».

Τότε ήταν η στιγμή που ο παιδίατρος την προετοίμασε πως ίσως ήρθε η ώρα για το νοσοκομείο.

«Και από το κέντρο υγείας επειδή ήμασταν στην 7η ημέρα, μού σύστησαν να πάω στο νοσοκομείο. Δεν είναι τελείως αφύσικο αλλά δεν συνηθίζεται σε αυτές τις ηλικίες να κρατάει τόσο».

«Το Σάββατο στις 18 του μήνα εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα. Το μεσημέρι έπεσε για ύπνο που δεν συνηθίζεται να κοιμάται. Έχω άλλη μια κόρη την οποία υποχρεωτικά την κράτησα σε καραντίνα μέσα στο σπίτι. Ούτε εγώ νόσησα, εγώ είμαι εμβολιασμένη», δήλωσε η μητέρα της στο LIVE NEWS.

Επικίνδυνος ο συνδυασμός κοροναϊού και εποχικών ιώσεων

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά η παιδίατρος Άννα Παρδάλη, καθώς αυτή την περίοδος εκτός από τον κοροναϊό, οι εποχικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Η κ. Άννα Παρδάλη, παιδίατρος δήλωσε ότι «χαρακτηριστικά χτες δέχτηκα τηλεφωνήματα από δύο τουλάχιστον εφήβους, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει τη δεύτερη δόση τους. Τελικά νόσησαν από γρίπη και αναγκάστηκαν να το αναβάλλουν.

Όπως υποστηρίζουν γονείς και παιδίατροι η μεγάλη διασπορά δεν γίνεται εντός του σχολείου αλλά έξω από αυτό.

Η μητέρα της 11χρονης δήλωσε χαρακτηριστικά, «αυτό το πράγμα μπορεί να το κόλλησε στο βόλεϊ. Εμένα η κόρη μου ήταν στο βόλεϊ κι επικοινωνήσαμε και με τον προπονητή για να ενημερώσει και τις υπόλοιπες οικογένειες με αυτή τη λογική μπορεί να κόλλησε κι ένα άλλο παιδάκι στο βόλεϊ και όχι στο σχολείο.

Κατά 21% αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά μέσα σε μια εβδομάδα. Όσο οδεύουμε προς τον Χειμώνα το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η κ. Παρδάλη πρότεινε «αναγκαστικά θα κλείνονται μέσα. Θα αυξηθούν και ίσως με τη γρίπη και τις ιώσεις θα έχουμε πρόβλημα. Στα 100 παιδιά που θα νοσήσουν τα 2 θα καταλήξουν στο νοσοκομείο με τα μοναδικά όπλα προστασίας να είναι ο εμβολιασμός και ο συνεχής διαγνωστικός έλεγχος».