Εννιά χρόνια μετά, η Μυρτώ συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά μετά τη βάναυση κακοποίησή της σε περιοχή της Πάρου.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, που στέκεται φύλακας άγγελος στο πλευρό της, συγκλονίζει με δηλώσεις της στο MEGA καθώς αποκαλύπτει ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της Μυρτούς και μιλά για τον αγώνα της.

«Περισσότερο με απασχολεί που δεν έχει βρεθεί τι είναι αυτό που την ταλαιπωρεί. Γιατί δεν είναι ένα και δύο μικρά πράγματα, είναι διάφορα μικρά που μαζεύονται και της δημιουργούν σπαστικότητα και ένταση» τονίζει η κυρία Κοτρώτσου.

Για την περιπέτεια που συνεχίζεται, είπε: «Αυτήν τη βδομάδα δύο νοσοκομεία, δεν έχω τελειώσει, τίποτα δεν έχω τελειώσει. Την άλλη βδομάδα θα πάω και ‘Αττικό’, θα πάω και ‘Έλενα’. Από τον περασμένο Νοέμβριο η Μυρτώ αντιμετωπίζει νέα προβλήματα που τον τελευταίο καιρό επιδεινώθηκαν».

Όπως προσθέτει η μητέρα της στο MEGA, μία επίσκεψη σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία στην παρούσα φάση ενδεχομένως να βοηθούσε την κοπέλα και να τη γλύτωνε από άλλη μία επέμβαση, αλλά δεν τη δέχονται.

«Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας  δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις άσχημες εξελίξεις  εντός εισαγωγικών από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται» εξέφρασε το παράπονό της η Μαρία Κοτρώτσου.

Η Μυρτώ ήταν 15 ετών, όταν είχε πάει με την οικογένειά της στην Πάρο για διακοπές. Ήταν 22 Ιουλίου 2012, όταν έφυγε μόνη της για μια βόλτα στην παραλία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια παραλίας.

Οι τραυματισμοί που της προκάλεσε, την άφησαν με μόνιμη αναπηρία. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο.