Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος του 2021 είχε μπολική δράση. Αλλά στην ποδοσφαιρική ιστορία θα μείνει για δύο λόγους. Ποιοί είναι αυτοί; Το γεγονός πως ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να αφήσει την Μπαρτσελόνα μετά από 20 χρόνια για να συενχίσει την καριέρα του στην Παρί και το ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εξελίξεις που έφεραν τα… πάνω κάτω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Και φυσικά έκτοτε τα φώτα είναι πάνω στους δύο αστέρες, με μια μεγάλη μερίδα του κόσμου να περιμένει την προσαρμογή των δύο ποδοσφαιριστών στο νέο τους περιβάλλον.

Αν κάποιος κερδίζει αυτή τη «μάχη» μέχρι στιγμής αυτός είναι ο Πορτογάλος επιθετικός, μετρώντας τέσσερα γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές σε ηλικία 36 ετών. Και αυτό είναι κάτι που μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει από τα ξένα ΜΜΕ. «Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι σαν να μην έχει φύγει ποτέ», γράφει η «Daily Mail». «Ο CR7 δείχνει πώς λειτουργεί», επισημαίνει το «Sky Germany».

Από την άλλη, ο Λίο δεν έχει καταφέρει ακόμα να πιάσει την απόδοση, που συνήθιζε όλα αυτά τα χρόνια, φορώντας τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός δεν έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα μέχρι στιγμής, ενώ στο παιχνίδι με τη Λιόν έδειξε την δυσαρέσκεια του όταν ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αποφάσισε να τον αποσύρει.

Αυτό δεν άργησε να γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία έριξαν… λάδι στη φωτιά. «Ο Μέσι φαίνεται χαμένος», έγραψε χαρακτηριστικά η «Daily Mail», ενώ το «Sky Germany» το πήγε ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας πως: «Ο Ποτσετίνο κοροϊδεύει τον Μέσι».