Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των πέντε ατόμων που φέρονται να έχουν την ευθύνη για την παραλίγο τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη διοργάνωση αγώνων καρτ, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Μέχρι ώρας οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ αύριο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο εξάχρονος που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής τη στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες καρτ στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Με αρκετό άγχος για τα επόμενα 24ωρα ο πατέρας του μικρού Φώτη, μιλώντας στο thebest είπε πως ακόμη δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» είπε και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

Οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα όμως είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.  Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ παίδων, συγγενείς και φίλοι. Δίπλα στο παιδί βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εξάχρονος παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου. Κάποια στιγμή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αυτοκίνητο που συμμετείχε σε αγώνες καρτ χτύπησε το παιδί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Θα πρέπει να τονιστεί πως είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ο εξάχρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, όπου εκεί οι γιατροί το διασωλήνωσαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.